Υλικά για 4-6 άτομα:

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας

1 μεγάλο καρότο

1 σέλινο

1 κρεμμύδι

Μαϊντανό

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

700 ml ζωμό λαχανικών

300 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 

loading...

Ζητήστε από το χασάπη να σας κόψει το κρέας σε μικρά κομμάτια. Πλύνετε τα λαχανικά και σε ένα μπολ προσθέστε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και το μαϊντανό, κόψτε τα σε κομμάτια και ανακατέψτε. Βάλτε λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέστε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τη δάφνη. Όταν κάψει το λάδι ρίξτε και το κρέας και μαγειρέψετε μέχρι να ροδίσει καλά και να πάρει ένα κεχριμπαρένιο χρώμα. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε το κρασί. Περιμένετε να εξατμιστεί και ύστερα προσθέστε τα λαχανικά και ανακατέψτε όλα τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος προσθέτετε και τη ντομάτα και το ζωμό, σκεπάζετε και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά. Εάν έχετε χύτρα ταχύτητας αφήνετε για περίπου 30 λεπτά. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε περισσότερο ζωμό ή ζεστό νερό, αν δείτε ότι το κρέας είναι πάρα πολύ ξηρό.