Παρασκευή , Οκτώβριος 19 2018
Home / Διατροφή / Light χοιρινό ψαρονέφρι μόνο για σας.

Light χοιρινό ψαρονέφρι μόνο για σας.

Ξέχνα για λίγο το στήθος κοτόπουλου. Το χοιρινό ψαρονέφρι είναι εξίσου χαμηλό σε λιπαρά, με ακόμη λιγότερες θερμίδες και περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Για τη συγκεκριμένη συνταγή ψήνεται ολόκληρο, με κρούστα από παπαρουνόσπορο, μυρωδικά και χοντρό θαλασσινό αλάτι!

Υλικά (για 4 άτομα):

• 1 κ.σ. κραμβέλαιο
• 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
• 1 κ.γ. παπαρουνόσπορος
• 1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
• 1/2 κ.γ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
• 1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• ένα χοιρινό ψαρονέφρι (350-500 γραμμ.)
• 1/4 φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
• 1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

loading...

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το λάδι, την πάπρικα, τους παπαρουνόσπορους, την κανέλα, το αλάτι και το λευκό πιπέρι. Βάλε το ψαρονέφρι σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και περίχυσε με το μείγμα ώστε να πάει παντού. Ψήσε μέχρι το χοιρινό να φτάσει σε θερμοκρασία 60°C (για μέτριο ψήσιμο), περίπου 15 λεπτά. Στο μεταξύ, κόψε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο μήκος του χοιρινού. Πασπάλισε τον άνηθο και το μαϊντανό σε ίση στρώση πάνω στο χαρτί. Κύλησε το μαγειρεμένο ψαρονέφρι στους χυμούς του, μετάφερέ το στο αντικολλητικό χαρτί και κύλησέ το αυτή τη φορά στα μυρωδικά ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα. Άφησέ το να σταθεί για 5 λεπτά, κόψ’ το σε λοξές φέτες και σέρβιρε.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …