Τετάρτη , Ιούλιος 18 2018
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Light σπιτικά παγωτά!

Light σπιτικά παγωτά!

Άλλος για παγωτό; Ο συνδυασμός του ακαταμάχητου γλυκού με τη δροσιά του παγωμένου, κάνουν το παγωτό το πιο λατρεμένο είδος γλυκίσματος στον κόσμο. Ναι, είναι αλήθεια πως πολλοί το δοκίμασαν, λίγοι κατάφεραν να του αντισταθούν! Με τις θερμίδες όμως τι γίνεται; Πώς μπορείς να συνδυάσεις την αγαπημένη σου καλοκαιρινή συνήθεια, με τη σωστή διατροφή; Τι μπορείς να κάνεις για να μην σε πλημμυρίζουν ενοχές κάθε φορά που απολαμβάνεις το αγαπημένο σου παγωτό;

Φτιάχνεις σπιτικό παγωτό με τα χεράκια σου και έτσι ορίζεις εσύ τα λιπαρά και τις θερμίδες. Έχουμε πέντε απολαυστικές γεύσεις παγωτού για να ξεκινήσεις, που κανένα τους δεν ξεπερνά τις 241 θερμίδες η μερίδα (Υπολόγισε ως μερίδα περίπου δύο μπάλες παγωτό).

Παρφαίτ με κομματάκια σοκολάτας και φράουλες: (236 θερμίδες)

Συστατικά

loading...
  • 1 ½ κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 κ.σ. νερό
  • 3 φλιτζάνια γάλα 2%
  • 3 κρόκκους αυγών
  • 1 κουτί ζαχαρούχο Light
  • 2 βανίλιες
  • ¾ του φλιτζανιού φράουλες σε κυβάκια
  • ¼ του φλιτζανιού σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 2 κ.σ. δημητριακά σπασμένα σε μικρότερα κομμάτια

    Τρόπος μαγειρέματος

  • Βάλε τη ζελατίνη στο νερό και άφησε τη να σταθεί για μερικά λεπτά.
  • Βάλε 1 ½ φλιτζάνι γάλα σε ένα κατσαρολάκι και πρόσθεσε τη βανίλια. Ζέστανε το γάλα να αχνίσει. Στο μεταξύ χτύπησε τους κρόκους σε ένα μπολ και ρίξε λίγο, λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς. Γύρισε το μείγμα στο κατσαρολάκι και συνέχισε το ανακάτεμα ώσπου να πήξει ελαφρά. Πρέπει να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  • Πρόσθεσε στην κρέμα του κρόκου τη ζελατίνη και το υπόλοιπο γάλα, σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
  • Βάλε το μείγμα στην παγωτομηχανή και πρόσθεσε τα κομματάκια σοκολάτας και φράουλας. Αφού πήξει καλά το παγωτό μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη.
  • Σέρβιρε με τα σπασμένα δημητριακά.

    Παγωτό με αλμυρή καραμέλα: (241 θερμίδες)

    Συστατικά

  • 3 ½ φλιτζάνια γάλα 2%
  • 3 μεγάλους κρόκους αυγών
  • 1 ¼ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού (είναι σαν νιφάδες με αλάτι)

    Τρόπος μαγειρέματος

  • Βάλε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί μέχρι να αχνίσει, αλλά όχι να βράσει. Στο μεταξύ χτύπησε τους κρόκους σε ένα μπολ και στη συνέχεια πάρε λίγο, λίγο από το καυτό γάλα και πρόσθεσε αργά στο μπολ. Ανακάτευε συνεχώς να μην ψηθούν οι κρόκοι. Γύρισε τη μισή ποσότητα περίπου από το γάλα στους κρόκους και στη συνέχεια γύρισε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.
  • Σε άλλο κατσαρολάκι ανέμειξε τη ζάχαρη με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και βάλε σε μέτρια φωτιά. Άσε να βράσει, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Συνέχισε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά για δυο, τρία λεπτά χωρίς να καεί. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το αλάτι.
  • Πρόσθεσε σιγά, σιγά την καραμέλα στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας διαρκώς. Βάλε και πάλι στη φωτιά να ζεσταθεί όλο το μείγμα μαζί για 4-5 λεπτά. Πάρε την κατσαρόλα και βύθισε τη σε μπόλικο πάγο να κρυώσει.
  • Βάλε το μείγμα σε παγωτομηχανή και άφησε να σφίξει και να γίνει… παγωτό. Σέρβιρε με νιφάδες αλάτι.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …