Υλικά:
½ φλυτζ. καρύδια
2 φλυτζ. γιαούρτι 2%
1 ½ φλυτζ. νερό παγωμένο
½ φλυτζ. σταφίδες ξανθές
1 φλυτζ. αγγούρι χωρίς σπόρους, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
¼ φλυτζ. δυόσμος ψιλοκομμένο
¼ φλυτζ, άνηθος ψιλοκομμένο
¼ φλυτζ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Σουμάκ για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήσε τα καρύδια για 10 λεπτά. Άφησέ τα να κρυώσουν και ψιλόκοψέ τα.
2. Ανακάτεψε το γιαούρτι με το παγωμένο νερό. Πρόσθεσε τις σταφίδες, το αγγούρι, τον δυόσμο, τον άνηθο, το σχοινόπρασο και τα καρύδια. Αλατοπιπέρωσε. Βάλε τη σούπα για μία ώρα στο ψυγείο. Πασπάλισε με το σουμάκ.