Παρασκευή , Σεπτέμβριος 22 2017
Home / Δίαιτα / Cupcakes μελισσούλες και πασχαλίτσες

Cupcakes μελισσούλες και πασχαλίτσες

Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά και διακοσμήστε μόνες σας ανοιξιάτικα μπισκότα ή cupcakes με μελισσούλες και πασχαλίτσες.

Τι χρειαζόμαστε:

  • cupcakes της επιλογής σας,
  • ζαχαρόπαστα σε λευκό – κόκκινο – κίτρινο και μαύρο χρώμα,
  • ένα στρογγυλό κουπάτ στο μέγεθος του cupcake
  • δύο μικρά κουπάτ σε σχήμα κύκλου και καρδούλα
  • μαύρο μαρκαδόρο ζαχαροπλαστικής
1) Θα χρειαστείτε: δύο cupcakes της επιλογής σας, ζαχαρόπαστα σε λευκό – κόκκινο – κίτρινο και μαύρο χρώμα, ένα στρογγυλό κουπάτ στο μέγεθος του cupcake (ή ένα καπάκι, δύο μικρά κουπάτ σε σχήμα κύκλου και καρδούλας (αν δεν έχετε, θα φτιάξετε τα αντίστοιχα σχηματάκια πλάθοντας τη ζαχαρόπαστα με τα χεράκια σας), ένα μαχαιράκι ή μια ροδέλα ζαχαρόπαστας, μαύρο μαρκαδόρο ζαχαροπλαστικής, λίγο νερό με ένα πινελάκι, ζάχαρη άχνη για το άνοιγμα της ζαχαρόπαστας χωρίς να σας κολλάει, έναν πλάστη.
2) Ανοίγετε την κίτρινη και την κόκκινη ζαχαρόπαστα πασπαλίζοντας λίγη άχνη στον πάγκο εργασίας σας. Με το στρογγυλό κουπάτ κόβετε ένα στρογγυλό κομμάτι από την καθεμιά.
3) Προσαρμόζετε τα κομμάτια της ζαχαρόπαστας πάνω στα κεκάκια σας. Αν τα θέλετε ίσια, μπορείτε με μαχαιράκι να αφαιρέσετε το επάνω μέρος από το κεκάκι.
4) Ανοίγετε τη μαύρη ζαχαρόπαστα και κόβετε δύο στρογγυλά κομμάτια με το ίδιο κουπάτ.
5) Με το μαχαιράκι σας ή τη ροδέλα ζαχαρόπαστας δημιουργείτε από το ένα μαύρο κομμάτι λωρίδες για την μελισσούλα σας, όπως αυτές που φαίνονται στην εικόνα. Στο τελευταίο κομμάτι δημιουργείτε μια μικρή εγκοπή με το μικρό κουπάτ ή το μαχαιράκι για το εφέ της ουράς.
6) Με τον ίδιο τρόπο από το άλλο μαύρο κομμάτι, δημιουργείτε τα κομμάτια που απαιτούνται για την πασχαλίτσα σας.
7) Κολλάτε τα μαύρα κομματάκια πάνω στα κεκάκια σας, όπως φαίνεται την εικόνα, βρέχοντας κάθε φορά ελαφρά με το πινέλο, το σημείο όπου θα κολλήσει η ζαχαρόπαστα.
8) Απλώνετε τη λευκή ζαχαρόπαστα και κόβετε 4 κυκλάκια και 2 καρδούλες με τα μικρά κουπάτ ή σχηματίζετε αντίστοιχα σχηματάκια στο περίπου με τα χέρια σας.
9) Κολλάτε τα ματάκια και τα φτερά της μελισσούλας, βρέχοντας ελαφρά με το πινέλο.
10) Με τον μαρκαδόρο ζαχαροπλαστικής, σχηματίζετε τα ματάκια και το στόμα της μελισσούλας.
11) Προσθέτετε λεπτομέρειες, όπως οι κεραίες τους και λίγες μικρότερες μαύρες βούλες ζαχαρόπαστας στην πασχαλίτσα!
12) Έτοιμα τα ζουζουνάκια σας! Καλή επιτυχία!

Αξίζει να δείτε...

Σάλτσα με λαχανικά

Περιγραφή Υπέροχη σάλτσα λαχανικών που θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Συνοδεύει τέλεια ότι ...