Τρίτη , Δεκέμβριος 12 2017
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Ένα σουφλέ σοκολάτας σκέτη αμαρτία.

Ένα σουφλέ σοκολάτας σκέτη αμαρτία.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι ψημένα φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
  • 1 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 5 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1000 γραμμ. γλυκόπικρη σοκολάτα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1 φλιτζάνι γάλα με 2% λιπαρά
  • Λίγο αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Λιώσε τα φιστίκια Αιγίνης σε ένα μίξερ για περίπου 3 1/2 λεπτά). Σε ένα μίξερ ανακάτεψε 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη, το κακάο, τα αυγά και τα ασπράδια αυγών. Πρόσθεσε τη σοκολάτα και ανακατάψε πάνω από νερό που σιγοβράζει μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να διαλυθεί η ζάχαρη (περίπου 3 λεπτά). Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Ανακάτεψε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λείο. Με ένα κουτάλι μοίρασε το μείγμα μέσα σε 12 φορμάκια για muffin. Πάγωσε για 2 ώρες. Ανακάτεψε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι βουτύρου και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη στο μίξερ. Πρόσθεσε το γάλα και το αλάτι μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Πέρασε το μείγμα μέσα από ένα κόσκινο έτσι ώστε να μείνουν μόνο τα υγρά μέσα στην κατσαρόλα. Βράσε και 4 λεπτά πριν το τέλος χαμήλωσε τη φωτιά για να πήξει. Αφαίρεσε από τη φωτιά και ρίξε σε ένα μπολ και άστο να παγώσει. Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήσε το κέικ για 9 λεπτά. Προσπάθησε η σοκολάτα μέσα να είναι υγρή. Άφησέ το να κρυώσει στο ταψί για 5 λεπτά και φέρε τούμπα σε κάθε πιάτο το κέικ. Γαρνίρισε με σιρόπι ή ζάχαρη άχνη αν το θες.

Αξίζει να δείτε...

Πως θα καταλάβετε ότι πρέπει να τρώτε περισσότερα λαχανικά

Είσαι σίγουρη ότι καταναλώνεις καθημερινά αρκετά λαχανικά, ώστε να εξασφαλίσεις τις φυτικές ίνες και τις ...