Σάββατο , Αύγουστος 24 2019
Home / Διατροφή / 8 μικρές, έξυπνες αλλαγές, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος και να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα

8 μικρές, έξυπνες αλλαγές, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος και να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα

1.Πρώτη και κυριότερη αλλαγή: Πίνετε πολύ νερό.

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική. Κυτταρίτιδα σημαίνει κατακράτηση υγρών, φροντίστε να πίνετε πολύ νερό, για να δείτε τα ευεργετικά αποτελέσματά του στην όψη και υφή του δέρματός σας. Επιπλέον, βοηθάει στην πέψη. Φυσικά μην ξεχνάτε να πίνετε νερό με λεμόνι, το οποίο βοηθά στην αποτοξίνωση.

2. Φάτε φρούτα.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες. Αποτελούν το ιδανικό σνακ για τα ενδιάμεσα γεύματά σας. Προσοχή: Προτιμήστε να τα τρώτε ως έχουν και όχι να τα πίνετε σε χυμούς. Οι χυμοί περιέχουν πολλά φρούτα, επομένως και θερμίδες και τις περισσότερες φορές, ειδικά στα café, έχουν χάσει τα θρεπτικά τους συστατικά.

3. Μικρότερο πιάτο:

Σας φαίνεται αστείο, αλλά αυτό το τρικ πιάνει. Προτιμήστε να τρώτε σε μικρότερα πιάτα. Μειώστε την ποσότητα του φαγητού σας. Μην ξεχνάτε να τρώτε άφθονη πράσινη σαλάτα με το γεύμα σας. Θα σας χορτάσει και θα χρειαστείτε λιγότερη ποσότητα από το κυρίως γεύμα.

4. Σωστό σνακ: 

Επιλέξτε το σωστό σνακ στο γραφείο. Σταματήστε να τρώτε άφθονα κριτσίνια, μπάρες δημητριακών με σοκολάτα και πατατάκια. Πείτε ναι στο γιαούρτι. Θα εκπλαγείτε με το πόσο θα σας χορτάσει και θα σας κρατήσει χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν δε σας αρέσει σκέτο, προσθέστε φρούτα κομμένα ή και λίγο μέλι.

loading...

5. Ο καφές ο παχυντικός:

Σταματήστε να παραγγέλνετε καφέδες που ισοδυναμούν σε θερμίδες με αυτές ενός burger. Κρύβουν πάρα πολλές θερμίδες και λιπαρά. Προτιμήστε espresso ή σκέτο ελληνικό. Φυσικά το πράσινο τσάι αποτελεί super επιλογή.

6. Κρατήστε ημερολόγιο: 

Όταν διαβάζετε τι τρώτε, σας βοηθάει να βάλετε ευκολότερα φρένο. Κιτρινίστε με ένα μαρκαδόρο όλες τις παχυντικές τροφές που γευτήκατε και φροντίστε να τις αποφύγετε τις υπόλοιπες μέρες που ακολουθούν. Όσο πιο λίγες κιτρινισμένες λέξεις έχει το ημερολόγιο, τόσο το καλύτερο.
7. Προϊόντα διαίτης με μέτρο:

Σταματήστε να τρώτε τα προϊόντα διαίτης σα να μην έχουν θερμίδες. Και θερμίδες έχουν, αλλά και λιπαρά. Φάτε μικρές ποσότητες και μην ξεγελιέστε από τις light ετικέτες.
8. Γυμναστική σε parts:

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Σας καταλαβαίνουμε. Που να βρείτε μιάμιση ώρα να γυμναστείτε; Χάνετε χρόνο και στις διαδρομές για το γυμναστήριο… αλλά δικαιολογίες τέρμα. Ασκηθείτε ανά δεκάλεπτα στο σπίτι σας. Κάντε 10 λεπτά κοιλιακούς το πρωί και γυρνώντας από τη δουλειά, βάλτε ένα DVD γυμναστικής. Στόχος σας; Να κάνετε τρία δεκάλεπτα προγράμματα τη μέρα. Χωρισμένα καθώς είναι μέσα στην ημέρα, ούτε που θα τα καταλάβετε.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …