Παρασκευή , Μάιος 24 2019
Home / Δίαιτα / 7 παχυντικές συνήθειες την ώρα του βραδινού!

7 παχυντικές συνήθειες την ώρα του βραδινού!

Ορίστε λοιπόν 7 λάθη (παχυντικές συνήθειες) που μπορεί να κάνεις την ώρα του βραδινού, ώστε να τα αποφύγεις την επόμενη φορά:

1) Κάνεις το βραδινό το μεγαλύτερο γεύμα σου

«Όταν βάζεις τόσο πολύ φαγητό στον οργανισμό σου το βράδυ, μπορεί να είναι δύσκολο για το σώμα σου να το χωνέψει και να το επεξεργαστεί όλο. Η περιττή ποσότητα μπορεί να μετατραπεί σε λιπαρά οξέα και να οδηγήσει σε προσθήκη κιλών».

2) Τρως λίγο πριν ξαπλώσεις

Όταν γεμίζεις με τροφές λίγο πριν πέσεις για ύπνο, είναι δύσκολο να κοιμηθείς ή να παραμείνεις κοιμισμένη. «Ο ύπνος είναι σημαντικός για το μεταβολισμό σου, τη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σου, την ισορροπία των ορμονών σου και την ενέργειά σου».

3) Καταναλώνεις καφεΐνη το βράδυ

Τα ανθρακούχα ποτά ή ένας καφές(ακόμα και ντεκαφεϊνέ) μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σου. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι η κατανάλωση καφεΐνης στη διάρκεια της ημέρας μπορεί να υποστηρίξει πραγματικά των απώλεια βάρους.

loading...

4) Το βραδινό σου είναι γεμάτο υδατάνθρακες

Όταν καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων, τρελαίνεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πιθανή αύξηση βάρους. Επίσης, αν το ζάχαρό σου πέσει πριν κοιμηθείς, μπορεί να ψάχνεις το ψυγείο μέσα στη νύχτα.

5) Βλέπεις τηλεόραση μαζί με το βραδινό

Ποτέ μα ποτέ μην βλέπεις τηλεόραση την ώρα που τρως. Είναι ένας σίγουρος τρόπος να αφαιρέσεις τη χαρά και την απόλαυση από το γεύμα που καταναλώνεις, αφού δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις πότε έφαγες, όντας τόσο απορροφημένη.

6) Σερβίρεις πολύ φαγητό

Όταν κάθεσαι μπροστά από τεράστια μπολ και μεγάλα πιάτα, είναι αναπόφευκτο να φας παραπάνω απ’ όσο πρέπει. Επίσης, είναι δύσκολο και να μετρήσεις τις ποσότητες που καταναλώνεις. Προτίμησε λοιπόν τα μικρότερα σκεύη.

7) Το παρακάνεις με το αλκοόλ

Ένα ποτήρι κρασί είναι πολύ διαφορετικό από ένα ολόκληρο μπουκάλι. Το αλκοόλ μπορεί να αποσυντονίσει τις ορμόνες κορεσμού σου και να σε οδηγήσει στο να παραφάς.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …