Σάββατο , Μάιος 25 2019
Home / Διατροφή / 7 αιτίες που προκαλούν ταχυκαρδία!

7 αιτίες που προκαλούν ταχυκαρδία!

Σχεδόν όλοι έστω και μια φορά έχουμε νοιώσει την καρδιά μας να χτυπά γρήγορα. Η αιτία για τον καθένα ωστόσο μπορεί να είναι διαφορετική.

Ορισμένοι ένοχοι που μπορούν να μας φέρουν ταχυκαρδία είναι:

1. Στρες: Το στρες, η υπόταση και γενικά ο τρόπος ζωής είναι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν ταχυκαρδία. Ο ιατρός θα σας κάνει υπερηχογράφημα και ηλεκτροκαρδιογράφημα προκειμένου να αποκλείσει καρδιολογικό πρόβλημα.


2. Αναιμία:
Η αναιμία μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία για αυτό και ίσως θα πρέπει να κάνετε εξετάσεις αίματος για να αποκλείσετε αυτόν τον «ένοχο». Συζητήστε το με το γιατρό.


3. Θυρεοειδής:
Όσοι έχουν υποθυρεοειδισμό μπορεί να παρουσιάσουν και ταχυκαρδία.

loading...


4. Γαστροισοφαγική παλινδρόμηση:
Αν έχετε «κάψιμο» στο στέρνο και ρεύεστε τότε μπορεί να έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που ίσως συνοδεύεται και από ταχυπαλμίες. Ο ιατρός σας θα σας συστήσει συγκεκριμένη διατροφή και πιθανόν φαρμακευτική θεραπεία.


5. Φαγητό:
Αν όποτε τρώτε αμέσως μετά έχετε φούσκωμα στο άνω μέρος της κοιλιάς, τότε ίσως έχετε κάποια πάθηση του στομάχου (π.χ γαστρίτιδα). Η διάγνωση γίνεται με εξέταση αίματος, κοπράνων και με γαστροσκόπηση. Η θεραπεία συνήθως γίνεται με αντιβιοτικά.

6. Δυσπεψία: Αν υπάρχει δυσκολία στην πέψη, τότε ο ιατρός σας θα σας δώσει την κατάλληλη διατροφή και θα σας συστήσει να αποφύγετε λιπαρές τροφές, το κάπνισμα και τον καφέ. Ακόμη μπορεί να σας χορηγήσει αντιόξινα φάρμακα.


7. Παθήσεις του θώρακα
: Μια ακτινογραφία θώρακα μπορεί να δείξει αν υπάρχει κάποια ασθένεια στους πνεύμονες που μπορεί να προκαλέσει και ταχυκαρδίες.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …