Παρασκευή , Σεπτέμβριος 22 2017
Home / Μαγειρική / 4 Νόστιμες Συνταγές Με Καρπούζι!

4 Νόστιμες Συνταγές Με Καρπούζι!

1. Σουβλάκια με καρπούζι φέτα και ελιές

Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
16 ξύλινα καλαμάκια
16 κύβους καρπούζι χωρίς κουκούτσια
16 κομμάτια τυρί φέτα
16 ελιές χωρίς κουκούτσι μαύρες προαιρετικά

Εκτέλεση

Δροσερό και εύκολο ορεκιτκό με απλά υλικά για όλη την οικογένειαΣε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα βότανα και το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Κρατήστε ένα ένα τα ξύλινα σουβλάκια και περνάτε ένα – ένα από ένα κύβο καρπούζι, φέτα, ελιά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα σουβλάκια, καρπούζι, φέτα και ελιές.
Τοποθετείτε σε μια πιατέλα και ραντίζετε με το μείγμα βασιλικού.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

2. Σορμπέ καρπούζι

Υλικά

Για 4-6 άτομα

600 γραμμάρια καρπούζι
300 γραμμάρια νερό
250 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμό απο 1/2 λεμόνι
1 ασπράδι αυγόυ χτυπημένο

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Ταυτόχρωνα καθαρίζουμε το καρπούζι απο το λευκό μέρος και τα κουκούτσι και το πολτοποιούμε σε ένα μπλένρερ.

Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με το καρπούζι ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο), αφού ανακατέψουμε καλά τοποθετούμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανη τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.

loading...

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

3. Smoothie με καρπούζι και φράουλες

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 3/4 κούπα καθαρισμένο καρπούζι ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια φράουλες καθαρισμένες
1 κούπα χυμό σταφύλι προαιρετικά

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια την καθεμία.
Στρώνουμε σε ένα πλαστικό μπολ αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και απλώνουμε εκεί  τις φράουλες, φροντίζοντας να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται.
Βάζουμε το μπολ κλειστό στην κατάψυξη, ώστε να παγώσουν καλά τις φράουλες.

Όταν θελήσουμε να φτιάξουμε το smoothie μας, βάζουμε στο μπλέντερ τις παγωμένες φράουλες.

Προσθέτουμε και το καρπούζι μαζί με τον χυμό σταφύλι.
Τα χτυπάμε όλα πολύ καλά, μέχρι να πάρουμε ένα απαλό μείγμα.

Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια, με χοντρά καλαμάκια.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

4. Σαλάτα με καρπούζι, ντοματίνια και χαλούμι

Υλικά

Για 2-4 άτομα

12 χοντρές φέτες χαλούμι
300 γραμμάρια ντοματίνια
Ελαιόλαδο
3 μεγάλα κομμάτα καρπούζι κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια δυόσμου ή βασιλικού
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το χαλούμι στη σχάρα και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε τα ντοματίνια, το χαλούμι, κάππαρη, καρπούζι κομμένο σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, δυόσμο και ανακατεύουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Αξίζει να δείτε...

Σάλτσα με λαχανικά

Περιγραφή Υπέροχη σάλτσα λαχανικών που θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Συνοδεύει τέλεια ότι ...