Σάββατο , Ιούλιος 21 2018
Home / Δίαιτα / 3 τυριά με λίγα λιπαρά!

3 τυριά με λίγα λιπαρά!

Αγαπημένη καθημερινή διατροφική συνήθεια των Ελλήνων, το τυρί, μας φορτώνει συνήθως με εκατοντάδες θερμίδες.Ευτυχώς, όμως η ελληνική ποικιλία των τυριών καλύπτει όλες τις ανάγκες, και υπάρχουν πολλά τυριά που μπορούμε να τα καταναλώσουμε χωρίς να φοβηθούμε το λίπος που κρύβουν.

Ανάμεσα στα δεκάδες τυριά με ονομασία προέλευσης, υπάρχουν τρία τυριά που καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες χωρίς πολλές θερμίδες:

1. Ξινομυζήθρα Κρήτης

Πολύ νόστιμο μαλακό τυρί, το οποίο έχει μόλις 4-10% λιπαρά. Παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα, έχει πλούσια γαλακτώδη, υπόξινη γεύση, και ταιριάζει σε πίτες, ντάκους και μακαρόνια!

loading...
2. Ανεβατό

Το περίφημο Αναβατό είναι λευκό, μαλακό, τυρί σε μορφή αλοιφής. Παράγεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα και των δύο στο νομό Γρεβενών και στην επαρχία Βοΐου Νομού Κοζάνης. Τα λιπαρά του δεν ξεπερνούν το 10%.

3.Κατίκι Δομοκού

Η ελληνική εκδοχή του cottage είναι το πεντανόστιμο Κατίκι Δομοκού, με την υπόξινη γεύση. Ταιριάζει σε πίτες και σαλάτες, ενώ είναι τέλειο με φρυγανιές και παξιμάδια. Τα λιπαρά του είναι περίπου στο 13%.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …