Δευτέρα , Απρίλιος 23 2018
Home / Διατροφή / Τα έντονα σημάδια μιας διατροφικής διαταραχής!!

Τα έντονα σημάδια μιας διατροφικής διαταραχής!!

Στην σημερινή εποχή ακόμα υποστηρίζουμε, ότι ένα σώμα είναι ωραίο όταν είναι πολύ αδύνατο. Γι αυτό τον λόγο, εάν μας φέρνανε σήμερα μια γυναίκα από τη δεκαετία του 30, κανένας δεν θα την κοίταζε. Όμως, όσο τα γυναικεία πρότυπα γίνονται όλο και πιο λεπτά, τόσο αυξάνονται τα κρούσματα της διατροφικής διαταραχής. Παρακάτω σας παραθέτω τα πρώτα σημάδια, που μπορεί να εμφανίσει κάποιος με διαταραγμένη πρόσληψη τροφής.

Τελετουργικές συμπεριφορές. Οι τελετουργίες ποικίλλουν ανάλογα με τη σοβαρότητα της διατροφικής διαταραχής. Ένα σημάδι μπορεί να είναι η υπερβολική ενασχόληση με την άσκηση, ο ξαφνικός περιορισμός του φαγητού ή μια ακαταλόγιστη κραιπάλη στην περίπτωση της βουλιμίας, αλλά και όταν κάποιος ασχολείται συνεχώς με το τι θα φάει. Ένα παράδειγμα της τελετουργικής συμπεριφοράς, είναι το κόψιμο του φαγητού σε πολύ μικρά κομματάκια ή ο μεθοδικός διαχωρισμός της τροφής που υπάρχει στο πιάτο.

loading...

Δεν είναι καθόλου κοινωνικός. Συνήθως εκείνος που παρουσιάζει μια διαταραχή στη πρόσληψη τροφής, νιώθει άγχος αν κάποιος του προτείνει να πάνε για φαγητό. Επίσης, βρίσκει πάντα μια δικαιολογία, για να μην ακολουθήσει την παρέα, ώσπου αποξενώνεται. Οι εκδηλώσεις και τα πάρτι του δημιουργούν μεγάλη ένταση, διότι φοβάται, ότι θα παρασυρθεί και θα φάει.

Πιστεύει ότι υπάρχουν «κακά» και «καλά» τρόφιμα. Όταν κάποιος περνάει ώρες στο σούπερ μάρκετ μπροστά από τα προϊόντα και συγκρίνει τις ετικέτες τροφίμων, τότε αυτή η συμπεριφορά παίρνει ένα εντελώς νέο νόημα και το επίπεδο εξειδίκευσης ξεφεύγει από τα φυσιολογικά όρια. Το φαγητό γίνεται ο νούμερο ένας εχθρός.

Πίνει πάρα πολλά υγρά, ώστε να μην αισθάνεται πεινασμένος. Ο καφές είναι ο αληθινός φίλος μιας διατροφικής διαταραχής. Δίνει ενέργεια και γεμίζει το στομάχι, όταν είστε πεινασμένοι. Όταν κάποιος έχει μια διατροφική διαταραχή, αγνοεί την υγεία του και το μοναδικό που τον ενδιαφέρει είναι να νιώθει χορτάτος, χωρίς να έχει φάει.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή ...