Τρίτη , Δεκέμβριος 12 2017
Home / Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι / Ψωμί με λιαστή ντομάτα

Ψωμί με λιαστή ντομάτα

Συστατικά
  • 200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.γ. μπέικιν χωρίς γλουτένη
  • 284 γρ. ξυνόγαλα
  • 3 αυγά
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 50 γρ. λιαστή ντομάτα κομμένη σε κομμάτια
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ψωμί με λιαστή ντομάτα χωρίς γλουτένη.

loading...
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, την λιαστή ντομάτα και ανακατεύουμε να πάει παντού η ντομάτα.
  • Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το ξυνόγαλο, τον πελτέ, τα αυγά, τη μισή παρμεζάνα, λίγο πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  • Περιχύνουμε τα υγρά υλικά στα ξηρά και αναμειγνύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.
  • Ομογενοποιούμε καλά το μείγμα μας και περιχύνουμε σε μια φορμα 10 x 25 που έχουμε αλευρώσει και λαδώσει.
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα πάνω από το μείγμα της φόρμας.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 45-55 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα να τρυπήσουμε λίγο στο κέντρο του ψωμιού μας. Αν αυτή βγαίνει καθαρή τότε αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
  • Συνοδεύστε με υπέροχη, κρεμώδη μους φέτας.

Αξίζει να δείτε...

Πως θα καταλάβετε ότι πρέπει να τρώτε περισσότερα λαχανικά

Είσαι σίγουρη ότι καταναλώνεις καθημερινά αρκετά λαχανικά, ώστε να εξασφαλίσεις τις φυτικές ίνες και τις ...