Τρίτη , Δεκέμβριος 12 2017

Ψωμί κολοκύθας

Συστατικά
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 220 γρ. πουρές κολοκύθας
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 60 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο, σπόροι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. κολοκυθόσπορο άψητο και έξτρα για το πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει η μαγιά για περίπου 5-7 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε έναν κάδο του μίξερ με γάντζο βάζουμε το αλεύρι, τον πουρέ, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, το γλυκάνισο, τον κολοκυθόσπορο και ανακατεύουμε στη μεσαία ταχύτητα.
  • Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα γάλα-μαγιά-ζάχαρη που έχει φουσκώσει.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι, περίπου 10 λεπτά.
  • Παίρνουμε μια φόρμα 10 x 25 εκ., λαδώνουμε καλά και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας.
  • Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα μέσα στη φόρμα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αλείφουμε με ένα αυγό και πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορο.
  • Τέλος, ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ψωμί μας από τη φόρμα με προσοχή και το μεταφέρουμε σε μία σχάρα να κρυώσει καλά
  • Σερβίρουμε με ότι υλικό της αρεσκείας μας θέλουμε για συνοδευτικό.

Αξίζει να δείτε...

Πως θα καταλάβετε ότι πρέπει να τρώτε περισσότερα λαχανικά

Είσαι σίγουρη ότι καταναλώνεις καθημερινά αρκετά λαχανικά, ώστε να εξασφαλίσεις τις φυτικές ίνες και τις ...