Σάββατο , Νοεμβρίου 18 2017

Ψωμάκια

Συστατικά:

  • 500 γραμμάρια αλεύρι τύπου 0
  • 260 γραμμάρια νερό
  • 25 γραμμάρια φρέσκια μαγιά μπύρας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βύνη κριθαριού
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

loading...

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά, τη βύνη, και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια, μετά από λίγο ρίχνουμε και το αλάτι και ζυμώνουμε πάλι. Αν βάλουμε τη ζύμη στο μίξερ, την αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει μια μπάλα. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Αφού περάσει μια ώρα απλώνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε, κάνοντας την λεπτή. Παίρνουμε ένα φλιτζάνι και κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους. Μαγειρεύουμε τα ψωμάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και από τις δυο πλευρές για 3 με 4 λεπτά.

Αξίζει να δείτε...

Το Σωστό Πρωινό

Για να το πετύχεις αυτό, έχε υπόψη σου τρεις κατηγορίες τροφών: 1. Ολικής αλέσεως υδατάνθρακες ...