Παρασκευή , Δεκέμβριος 15 2017
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Ψητά μήλα

Ψητά μήλα

Yλικά

4 μήλα

Καρύδια

Καστανή ζάχαρη

Κανέλα

Γαρύφαλο

Cranberries ή σταφίδες

Λίγο κονιάκ

Λίγο σιμιγδάλι

Μέλι

Αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια χονδροκομμένα, ζάχαρη καστανή, κανέλα & γαρύφαλο. Ρίχνουμε τις σταφίδες ή τα cranberries. Ανακατεύουμε καλά.

Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα αφήνοντας όμως λίγο στη βάση .

Με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε τον πυρήνα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι, κανέλα και λίγη καστανή ζάχαρη.

Βρέχουμε τα μήλα με λίγο κονιάκ & τα κυλάμε στο μείγμα με το σιμιγδάλι & και την ζάχαρη.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Γεμίζουμε τα μήλα με το μείγμα των καρυδιών.

Από πάνω ρίχνουμε ένα κουτ. γλ. κονιάκ και λίγο μέλι.

loading...

Για περισσότερο άρωμα βάζουμε κι έναν αστεροειδή γλυκάνισο.

Ρίχνουμε λίγο νερό ίσα να σκεπάσουμε τον πάτο του σκεύους.

Σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι αν έχει ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε – σε αντιστάσεις πάνω κάτω – μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.ψητα μηλα

Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν.

Αν θέλουμε τα συνοδεύουμε με σαντιγύ γλυκιά ή παγωτό βανίλια.

Μικρά μυστικά:

–          Δεν είχα σταφίδες κι έβαλα αποξηραμένα κρανμπερις

–          Τα υλικά τα υπολογίζετε με το μάτι και ανάλογα πόση ζάχαρη θέλετε, πόση κανέλα κλπ.  Δεν υπάρχουν ακριβείς δοσολογίες.

–          Επίσης μπορείτε να τα περιχύσετε με το σιροπάκι που έχει μείνει από το ψήσιμο στο σκεύος.

Αξίζει να δείτε...

Τρούφες γάλακτος

Συστατικά 1 ζαχαρούχο γάλα 50 γρ. βούτυρο 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή τύπου πτι ...