Παρασκευή , Απρίλιος 20 2018
Home / Uncategorized / Χριστουγεννιάτικο πρωινό για όλη την οικογένεια «Κρέπες με αλλαντικά και τυριά»

Χριστουγεννιάτικο πρωινό για όλη την οικογένεια «Κρέπες με αλλαντικά και τυριά»

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • αλεύρι περίπου 3 κούπες
  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη (όχι ζεστή)
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα.

για τη γέμιση μίας κρέπας

  • 1 φέτα φιλέτο γαλοπούλας κομμένη στη μέση
  • 1 φέτα ζαμπόν κομμένη στη μέση
  • 1 φέτα γκούντα κομμένη στη μέση
  • 1 φέτα ημίσκληρο τυρί κομμένη στη μέση
  • 1 κ.γ. μαγιονέζα

Διαδικασία συνταγής

για τη ζύμη

  1. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  5. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
  6. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).

για τη γέμιση

  1. Αλείφουμε πρώτα τη μαγιονέζα και έπειτα βάζουμε σε στρώσεις τα αλλαντικά και τα τυριά.
  2. Τυλίγουμε σε πούρο ή τρίγωνο.

Υλικά συνταγής για τη ζύμη αλεύρι περίπου 3 κούπες 3 κούπες γάλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη (όχι ζεστή) 1 αυγό ½ κ.γ. αλάτι ½ κ.γ. ζάχαρη 1 βανίλια λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα. για τη γέμιση μίας κρέπας 1 φέτα φιλέτο γαλοπούλας κομμένη στη μέση 1 φέτα ζαμπόν κομμένη στη μέση 1 φέτα γκούντα κομμένη στη μέση 1 φέτα ημίσκληρο τυρί κομμένη στη μέση 1 κ.γ. μαγιονέζα Διαδικασία συνταγής για τη ζύμη Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι). για τη γέμιση Αλείφουμε πρώτα τη μαγιονέζα και έπειτα βάζουμε σε στρώσεις τα αλλαντικά και τα τυριά. Τυλίγουμε σε πούρο ή τρίγωνο.

Αξίζει να δείτε...

Σούπα για το κρυολόγημα

Η κοτόσουπα, όπως θα θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια, ήταν το γιατρικό της μαμάς ...