Τετάρτη , Ιανουάριος 17 2018
Home / Διατροφή / Χοιρινό μπούτι με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και κονιάκ
Pork Medallions with Prunes and Calvados

Χοιρινό μπούτι με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και κονιάκ

Μερίδες:5-6

Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 140 λεπτά

Η γεύση του χοιρινού συνδυάζετε φοβερά με τα φρούτα για κάποιο λόγο. Μια εύκολη συνταγή που θέλει αρκετή ώρα ψησίματος αλλά λίγη ώρα προετοιμασίας!

Συστατικά:

1,5 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
200 ml χυμό πορτοκάλι φρεσκοστιμμένο (ή καλής ποιότητας έτοιμο)
200 ml κονιάκ
10 δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

loading...

1.Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα μέχρι να κάψουν. Δεν χρειάζεται παραπάνω, γιατί το χοιρινό είναι αρκετά λιπαρό.
2. Ροδίζουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές, περίπου 20 λεπτά.
3. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί λίγο, ρίχνουμε το πορτοκάλι και τα δαμάσκηνα. Αλατοπιπερώνουμε καλά, και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ή και παραπάνω, ανάλογα με το κρέας.
4. Πού και πού ρίχνουμε μια ματιά να δούμε αν όλα πηγαίνουν καλά και το κρέας έχει αρκετά υγρά και αν όχι, προσθέτουμε λίγο νεράκι.
5. Όταν το κρέας μαλακώσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε τώρα όλα τα υγρά μαζί με τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ και φτιάχνουμε μια νοστιμότατη σάλτσα. Δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε τη γεύση.
6. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το ρίχνουμε στη σάλτσα να νοστιμίσει.
7. Αν η σάλτσα μάς φαίνεται πολύ αραιή, μπορούμε να τη δέσουμε με 1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι. Δεν πρέπει όμως να τη δέσουμε πολύ, γιατί αν έχουμε σκοπό να σερβίρουμε το φαγητό την επόμενη μέρα, η σάλτσα θα πήξει πολύ!

Αξίζει να δείτε...

Κενές θερμίδες: τι είναι και ποιά τρόφιμα τις περιέχουν!

Οι τροφές με κενές θερμίδες, δε θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε (αν νομίζατε κάτι τέτοιο), ...