Τετάρτη , Δεκέμβριος 13 2017
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Φτιάξτε μόνοι σας παστέλι με σύκο.

Φτιάξτε μόνοι σας παστέλι με σύκο.

Υλικά (για 5 μερίδες):

● 2 κιλά φρέσκα σύκα
● 750 γρ. ζάχαρη
● 300 γρ. ψίχα καρυδιού χοντροκομμένη
● κουταλάκι εσάνς βανίλια ή 2 φιαλίδια σκόνη βανίλιας
● 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
● 2 χούφτες καβουρδισμένο σουσάμι

Σκεύη

● 1 μεγάλη κατσαρόλα
● 1 ποτήρι του νερού
● 1 ταψί Νο 36
● Λαδόκολλα

Πώς θα το παρασκευάσετε

1. Καθαρίζετε τη φλούδα από τα σύκα και τα βάζετε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν.

2. Μετράτε με ένα ποτήρι του νερού τον πολτό από τα σύκα και για κάθε 2 ποτήρια πολτό προσθέτετε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι ζάχαρη.

3. Βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού για να μη σας κολλήσει.

4. Μόλις αρχίσει το μείγμα να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, δυναμώνετε τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι ο πολτός να γίνει μια ενιαία μάζα.

loading...

5. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεται άλλο βράσιμο, βγάζετε μια κουταλιά από το μείγμα και την αφήνετε σε ένα πιατάκι. Αν το γλυκό ξεκολλά από το πιάτο, είναι έτοιμο και το κατεβάζετε από τη φωτιά.

6. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τη βανίλια, το καρύδι, το πιπέρι (προαιρετικά) και ανακατεύετε καλά.

7. Στρώνετε στο ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα και αδειάζετε από πάνω το μείγμα. Αφού το απλώσετε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι, καλύπτετε την επιφάνεια με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και το αφήνετε για μία εβδομάδα ή περισσότερο, μέχρι να στεγνώσει.

8. Στη συνέχεια, κόβετε το παστέλι σε κομμάτια, το «τακτοποιείτε» σε ένα γυάλινο σκεύος, πασπαλίζοντας τις στρώσεις με καβουρδισμένο σουσάμι, κλείνετε το σκεύος και το αποθηκεύεται στην ψύξη, όπου θα διατηρηθεί για τουλάχιστον 15 ημέρες.

Αξίζει να δείτε...

Ένα εκπληκτικό πρωινό για τις γιορτές: Το νοστιμότερο Χριστουγεννιάτικο cake που δοκίμασες ποτέ!

Ορίστε και μία συνταγή για τις ημέρες των εορτών, διαφορετική από τις άλλες: Ένα υπέροχο ...