Πέμπτη , Ιούλιος 19 2018
Home / Μαγειρική / Φιλέτα σολομού με σάλτσα άνηθου

Φιλέτα σολομού με σάλτσα άνηθου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 φέτες σολομός
  • 2  κ.σ.βούτυρο
  • 3 κ.σ. βότκα ή άσπρο ξηρό κρασί
  • ½ φλυτζάνι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  •  Ζωμός από το ψήσιμο του σολομού
  • ½  φλυτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½  φλυτζάνι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

loading...
  1. Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα φιλέτα σε χαρτί κουζίνας.
  2. Τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί και ρίχνουμε το βούτυρο, τη βότκα, αλάτι και πιπέρι.
  3. Τα ψήνουμε σκεπασμένα στο φούρνο για 25΄ περίπου.
  4. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα κρατάμε ζεστά.
  5. Μεταφέρουμε τους χυμούς από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι.
  6. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
  7. Ανακατεύουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε το γιαούρτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει, χωρίς να βράσει.
  8. Σερβίρουμε τα φιλέτα ζεστά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ανήθου.
  9. Συνοδεύουμε με λαχανικά της αρεσκείας μας.

Αξίζει να δείτε...

Χριστουγεννιάτικη τούρτα

Συστατικά Για τα 2 παντεσπάνια 300 γρ. αλέυρι γ.ο.χ (150+150) 300 γρ. άχνη (150+150) 12 αυγά (6+6) …