Τετάρτη , Δεκέμβριος 13 2017
Home / Δίαιτα / Φιλέτα Σαρδέλας στο φούρνο με σκόρδο και ρίγανη

Φιλέτα Σαρδέλας στο φούρνο με σκόρδο και ρίγανη

Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά

Συστατικά:

1 κιλό σαρδέλες
4 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
το χυμό από δύο λεμόνια
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες:

loading...

Πλένουμε καλά τις σαρδέλες και τις καθαρίζουμε κόβοντας το κεφάλι και βγάζοντας το κεντρικό κόκκαλο. Τις πλένουμε πάλι καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μετά κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε κλειστές τις σαρδέλες σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω διαδοχικά το σκόρδο, τον χυμό από τα λεμόνια, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180° Κελσίου για 30 λεπτά κοιτάζοντας το φαγητό να μην στεγνώσει. Μόλις βγει από τον φούρνο ρίχνουμε και λίγη φρέσκια ρίγανη για ντεκόρ και γεύση. Συνοδεύουμε με μία χωριάτικη σαλάτα και φρέσκο ψωμάκι.

Αξίζει να δείτε...

Ένα εκπληκτικό πρωινό για τις γιορτές: Το νοστιμότερο Χριστουγεννιάτικο cake που δοκίμασες ποτέ!

Ορίστε και μία συνταγή για τις ημέρες των εορτών, διαφορετική από τις άλλες: Ένα υπέροχο ...