Κυριακή , Ιούλιος 22 2018
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Υπέροχη τάρτα μήλου!

Υπέροχη τάρτα μήλου!

Αυτή η τάρτα είναι θεσπέσια!

Τι χρειαζόμαστε:

Βάση

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. ανάλατο βούτυρο (κρύο και κομμένο σε κομματάκια)
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουταλιά σούπας νερό

Γέμιση

  • 10 μήλα Granny Smith (καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κοφτές κουταλιές βούτυρο ανάλατο
  • 1 κοφτή κουταλιά αλεύρι
  • 1 κ.γ. κανέλα

Επικάλυψη (Crumble)

loading...
  • 40 γρ. βούτυρο ανάλατο (παγωμένο)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. αμύγδαλα (όπως είναι με τη φλούδα)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάση: Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο.
  2. Τρίβουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα μας μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα.
  3. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια πολύ αφράτη μαλακιά ζύμη την οποία μαζεύουμε σε μπάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Παίρνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ. και με τα χέρια απλώνουμε τη ζύμη ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα πλάγια της φόρμας. Καλύπτουμε με ασημόχαρτο και γεμίζουμε με όσπρια.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 10 λεπτά, αφαιρούμε το ασημόχαρτο μαζί με τα όσπρια και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει ρόδινο χρώμα.
  6. Γέμιση: Βάζουμε τις φέτες μήλων σε κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και στραγγίζουμε.
  7. Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα στραγγισμένα μήλα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα και αφού τα ανακατέψουμε, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ώστε να απορροφηθούν τα υγρά.
  8. Επικάλυψη: Βάζουμε στο multi πρώτα τα αμύγδαλα και τα αλέθουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και αλέθουμε μετά τη ζάχαρη, τη κανέλα και τελευταίο το βούτυρο και αλέθουμε τα υλικά όλα μαζί.
  9. Βάζουμε τη γέμιση στη ψημένη βάση, απλώνουμε την επικάλυψη και ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.

Αξίζει να δείτε...

Παραδοσιακά γεμιστά μελομακάρονα

Τι χρειαζόμαστε: Για τη ζύμη: 750γρ. φαρίνα απ 1,5 ποτήρι σπορέλαιο 1 φακελάκι μπέικιν 1/2 …