Τετάρτη , Ιούλιος 18 2018
Home / Διατροφή / Υπάρχουν δίαιτες που δημιουργούνται με βάση την προσωπικότητα των ατόμων;

Υπάρχουν δίαιτες που δημιουργούνται με βάση την προσωπικότητα των ατόμων;

Όλες οι δίαιτες ή αλλιώς τα προγράμματα διατροφής για τον έλεγχο του βάρους δημιουργούνται ή οφείλουν να δημιουργούνται με βάση την προσωπικότητα των ατόμων. Με βάση την μοναδικότητα του καθενός. Το πρόγραμμα διατροφής που θα ακολουθήσει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος για να ελέγχει το βάρος του, είναι απολύτως αναγκαίο να είναι εξατομικευμένο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα θέλω του, στους ρυθμούς της ζωής του, στην κοινωνικότητα του, στις αδυναμίες του, στην προσωπικότητα του.Ένα πρόγραμμα διατροφής δεν μπορεί να είναι γενικό, απόλυτο, χωρίς περιθώρια προσαρμογής ή αλλαγών ακριβώς επειδή δεν θα καταφέρει να είναι ευέλικτο και πρακτικά εφαρμόσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να φτάσει τον στόχο του.

loading...

Από την  πλευρά του  ευθύνη έχει και ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος : θα πρέπει να ζητά, να απαιτεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και να μην αρκείται σε γενικές λύσεις, θα πρέπει να έχει την ωριμότητα να μην μιμείται τον διπλανό του που προσπαθεί να κάνει δίαιτα, αντιλαμβανόμενος την διαφορετικότητα του.

Ευθύνη όμως έχει και ο επαγγελματίας διαιτολόγος : Όλες οι πληροφορίες που αφορούν στην προσωπικότητα του ατόμου θα πρέπει να αντληθούν από τον επαγγελματία διαιτολόγο ώστε να δημιουργηθεί τελικά ένα εύστοχο πρόγραμμα διατροφής. Σε αυτήν ακριβώς την «ευστοχία» κρύβεται και επιτυχία του όλου προγράμματος.

Να λάβουμε δε υπ’ όψιν ότι επιτυχημένο πρόγραμμα διατροφής δεν είναι εκείνο που μας κάνει μόνο να χάνουμε κιλά, αλλά εκείνο που μας καθιστά ταυτόχρονα ικανούς να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, τα «χαμένα» κιλά αλλά και την γνώση.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …