Σάββατο , Ιούλιος 21 2018
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Υγιεινό ρυζόγαλο χωρίς ρύζι αλλά με βρώμη

Υγιεινό ρυζόγαλο χωρίς ρύζι αλλά με βρώμη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

  • 1/2 φλιτζάνι βρώμη
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 1/3 φλιτζανιού ακατέργαστη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

loading...
  1. Ανακατέψτε τη βρώμη, γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου και τη ζάχαρη σε μια βαθιά κατσαρόλα.
    Ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει, για 30 λεπτά.
  2. Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια. Βάζετε σε μπολάκια και σερβίρετε το γλυκό με τριμμένη κανέλα.

Αξίζει να δείτε...

Χριστουγεννιάτικη τούρτα

Συστατικά Για τα 2 παντεσπάνια 300 γρ. αλέυρι γ.ο.χ (150+150) 300 γρ. άχνη (150+150) 12 αυγά (6+6) …