Παρασκευή , Απρίλιος 20 2018
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Υγιεινοί κουραμπιέδες με λάδι

Υγιεινοί κουραμπιέδες με λάδι

Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
2-3 βανίλιες  σκόνη σε χαρτάκι συσκευασία
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
5 περίπου φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
χυμό από 1/2  μικρό λεμόνι
4 κουταλιές τις σούπας ούζο ή κονιάκ
Αμύγδαλα καβουρντισμένα κομματάκια
Ζάχαρη άχνη για από πάνω

loading...

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι,το λεμόνι,τις βανίλιες,το ξύσμα πορτοκαλιού,την ζάχαρη την άχνη και τα χτυπάμε για 4 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα
Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα αν βάλουμε και το ούζο και αμέσως λίγο λίγο το αλεύρι,μέχρι να δούμε να σφίξει η ζύμη αρκετά και να πλάθεται. Δουλέψτε με το χέρι τώρα όχι μίξερ
Φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες κόβοντας σε μέγεθος καρυδιού ζύμη και κάνοντας μπαλίτσες που τις πατάμε μετά λίγο .Τους τοποθετούμε λίγο αραιά σε λαδωμένο ταψί γιατί απλώνουν γι αυτό και σας λέω να τους κάνετε μικρούς μεγαλώνουν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα πάνω κάτω 180 βαθμούς.Μόλις ροδίσουν τους βγάζουμε και τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς προσοχή εντελώς γιατί θα σπάσουν

Μόλις κρυώσουν τους ραντίζουμε αν θέλουμε προαιρετικά με λίγο ούζο και  πασπαλίζουμε με την άχνη !! εγώ δεν τους ράντισα  .

Καλή επιτυχία !!!

Αξίζει να δείτε...

Χριστουγεννιάτικη τούρτα

Συστατικά Για τα 2 παντεσπάνια 300 γρ. αλέυρι γ.ο.χ (150+150) 300 γρ. άχνη (150+150) 12 αυγά (6+6) ...