Τετάρτη , Δεκέμβριος 13 2017
Home / Μαγειρική / Υγιεινά μπιφτέκια από παντζάρια

Υγιεινά μπιφτέκια από παντζάρια

Υλικά

Για 2-4 άτομα

  • 4 παντζάρια βρασμένα θρυμματισμένα
  • 1/4 φλιτζανιού (35  γραμμάρια) ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κονσέρβα 439  γραμμάρια μαύρα φασόλια πλυμένα και στραγγισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

loading...
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 1  λίτρο νερό και βράζετε τα παντζάρια για 40 με 50 λεπτά
    Στη συνέχεια αφαιρείτε από την εστία και στραγγίζετε τα παντζάρια, αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και τα ξεφλουδίζετε με ένα μαχαιράκι.
  2. Έπειτα τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετείτε στο μούλτι, χτυπάτε για μισό λεπτό ή λιγότερο μέχρι να θρυμματιστούν.
    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μισή κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για περίπου 2 -3 λεπτά.
  3. Ρίχνετε τα μαύρα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ και τα πολτοποιείτε με ένα πιρούνι. Προσθέστε το μπολ με τα φασόλια τα παντζάρια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό. Αλάτι, πιπέρι, ασπράδι αυγού και ανακατεύετε καλά  Στη συνέχεια προσθετέ το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (όπως κάνετε και με τον κιμά).
  4. Χωρίζετε το μείγμα σε 4 μπάλες, πατικώνετε το κάθε  μπιφτέκι. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε τις υπόλοιπος 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά για 7 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά.

ΤIP  Συνοδεύστε τα μπιφτέκια με ψητά λαχανικά

Αξίζει να δείτε...

Ένα εκπληκτικό πρωινό για τις γιορτές: Το νοστιμότερο Χριστουγεννιάτικο cake που δοκίμασες ποτέ!

Ορίστε και μία συνταγή για τις ημέρες των εορτών, διαφορετική από τις άλλες: Ένα υπέροχο ...