Τρίτη , Ιούλιος 17 2018
Home / Διατροφή / Τips για να μην μεθάς!

Τips για να μην μεθάς!

Τώρα το καλοκαίρι η αλήθεια είναι ότι πίνουμε και κανένα ποτάκι παραπώνω. Επειδή όμως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, οι  συμβουλές που ακολουθούν μας βοηθούν ώστε να μην μας «πιάσει» πολύ το αλκοόλ.

1.            Δεν πίνουμε νηστικοί. Όταν υπάρχει τροφή στο στομάχι και μάλιστα λιπαρή, η αλκοόλη θα απορροφηθεί προοδευτικά, κι έτσι θα καθυστερήσει ή θα αποφευχθεί εντελώς η μέθη.

2.            Πίνουμε το ποτό με αργούς ρυθμούς. Αν πιούμε ένα ποτήρι μονορούφι η αλκοόλη που περιέχει θα απορροφηθεί από τον οργανισμό σας πολύ γρηγορότερα από ό,τι αν το πιούμε σιγά σιγά.

3.            Βάζουμε νερό στο κρασί μας. Αραιώνουμε το ποτό μας με πάγο και νερό, γιατί έτσι αυξάνεται ο όγκος του ποτού, χωρίς να αυξάνεται η περιεκτικότητά του σε αλκοόλη.

loading...

4.            Προσέχουμε τι πίνουμε! Άλλο ένα ποτήρι κρασί και άλλο ένα ποτήρι ουίσκι. Τα οινοπνευματώδη που προέρχονται από ζύμωση π.χ. κρασί, μπίρα) θεωρούνται λιγότερο επιβαρυντικά για τον οργανισμό από εκείνα που προέρχονται από απόσταξη (π.χ. ουίσκι, βότκα, ούζο.). Προσέχουμε περισσότερο τα γλυκά ποτά (λικέρ, γλυκά κρασιά) γιατί  τα σάκχαρα που περιέχουν διευκολύνουν την ταχύτερη απορρόφηση της αλκοόλης στο αίμα και επιπλέον η γλυκιά γεύση τους παρασύρει σε μεγαλύτερη κατανάλωση.

 

Χρήσιμα Tips

•             Ο ιδανικός χρόνος για να πιούμε το ποτό μας είναι ένα ποτήρι την ώρα, αφού τόσος περίπου είναι και ο χρόνος που χρειάζεται το ήπαρ για να διασπάσει το αλκοόλ.

•             Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό λίπους στο σώμα τόσο πιο δύσκολη είναι η επεξεργασία του αλκοόλ από τον οργανισμό.

•             Καλό είναι να πίνουμε εναλλάξ με το ποτό νερό ή χυμούς και να αποφεύγουμε τις ‘εμπνεύσεις’ και τους πειραματισμούς. Επομένως πίνουμε το ίδιο ποτό ή το ίδιο σφηνάκι κατά τη διάρκεια της βραδιάς και δεν μπερδεύουμε τα ποτά.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …