Πέμπτη , Οκτώβριος 18 2018
Home / Δίαιτα / Τσάι αδυνατίσματος

Τσάι αδυνατίσματος

Πράσινο τσάι και αδυνάτισμα

Έχει αποδειχθεί ότι το πράσινο τσάι βοηθά στο αδυνάτισμα. Περιέχει πολυφαινόλες, κατεχίνες, τανίνες, θεοβρομίνη, θεανίνη και βιταμίνες C και K.

Το πράσινο τσάι επιταχύνει το μεταβολισμό και αυξάνει την ευασισθησία στην ινσουλίνη. Η αυξημένη έκκριση ινσουλίνης διευκολύνει την αποθήκευση λίπους, με άλλα λόγια παχαίνει.

Όμως:Το πράσινο τσάι θα δράσει ενισχυτικά στην προσπάθειά σας για απώλεια βάρους, σε καμιά περίπτωση όμως δεν αρκεί από μόνο του. Εφόσον ακολουθείτε ένα σωστό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα σας οδηγήσει στο στόχο σας, ναι, το πράσινο τσάι κάτι θα προσφέρει. Πόσο θα είναι αυτό; Φανταστείτε ότι οδηγείτε ένα γρήγορο αυτοκίνητο. Αν στο πορτ μπαγκάζ έχετε μια βαλίτσα 30 κιλών και την ξεφορτωθείτε, το αυτοκίνητο θα επιταχύνει λίγο καλύτερα. Περί αυτού συζητάμε και μόνο.

loading...

Άλλες ωφέλειες

Το πράσινο τσάι είναι ένας σύμμαχος της υγείας. Έχει διουρητική, αντιλοιμώδη και αντικαρκινική δράση. Η τελευταία οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες και κατεχίνες. Παράλληλα, αναστέλλοντας τη δημιουργία των καρκινογόνων νιτροζαμινών λειτουργεί προληπτικά έναντι του καρκίνου, ενώ εμποδίζει κάπως και την εξέλιξη υπαρχόντων όγκων.

Χρήσιμο λοιπόν το πράσινο τσάι, βάλτε το στη διατροφή σας αλλά με μέτρο. Αναφορικά με το αδυνάτισμα, θα σας βοηθήσει αλλά μην περιμένετε θεαματικά αποτελέσματα από αυτό και μόνο.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …