Παρασκευή , Οκτώβριος 20 2017
Home / Διατροφή / Τροφές που κάνουν την επιδερμίδα να λάμπει από υγεία

Τροφές που κάνουν την επιδερμίδα να λάμπει από υγεία

Ντομάτες: προστατεύουν την επιδερμίδα από το κοκκίνισμα του ήλιου

Τι προσφέρουν στην επιδερμίδα: Σύμφωνα με μελέτη, οι εθελοντές που κατανάλωναν 5 κουταλιές ντομάτας, η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, για 3 μήνες, είχαν περίπου 25% περισσότερη προστασία ενάντιο στα καψίματα από τον ήλιο σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ακόμη, το δέρμα τους παρουσίαζε περισσότερο κολλαγόνο, το οποίο αποτρέπει την πλαδαρότητα, συν του ότι Γερμανοί ερευνητές ανέφεραν ότι τα υψηλά επίπεδα λυκοπενίου συνδέονται με λιγότερες ρυτίδες. Τα οφέλη στην υγεία: To λυκοπένιο μπορεί ακόμη να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων μέχρι και 34%.

Μαρούλι: ανανεώνει το δέρμα

Τι προσφέρει στην επιδερμίδα: Μόλις 6 φύλλα μαρουλιού παρέχουν περισσότερο από το 100% των καθημερινών αναγκών μας σε βιταμίνη Α, η οποία αναζωογονεί το δέρμα αυξάνοντας την υγιή αναπαραγωγή των δερματικών κυττάρων. Επίσης, περιέχει κάλιο, το οποίο ενισχύει στο δέρμα τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Τα οφέλη στην υγεία: Η ίδια μερίδα περιέχει περίπου 45% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Κ που χρειαζόμαστε, η οποία ενεργοποιεί την πρωτεΐνη που υποστηρίζει την υγεία των αγγείων.

Φράουλες: γεμάτες βιταμίνη C

Τι προσφέρουν στην επιδερμίδα: Ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει περίπου 130% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C που χρειαζόμαστε, το αντιοξειδωτικό αυτό που αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο κρατάει το δέρμα απαλό και σφιχτό, μειώνοντας ταυτόχρονα την εμφάνιση ρυτίδων. Ακόμη, το ελαγικό οξύ που περιέχουν, προστατεύει τις ελαστικές ίνες που εμποδίζουν την πλαδαρότητα και μέσα σ’ όλα, είναι και ένα απολαυστικό σνακ. Τα οφέλη στην υγεία: Οι φράουλες φαίνεται πως μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, εμποδίζοντας την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Μήλα: κάνουν το γιατρό και τον… ήλιο πέρα

loading...

Τι προσφέρουν στην επιδερμίδα: Η κουερσετίνη που περιέχουν τα μήλα, είναι ένα αντιοξειδωτικό που παρέχει προστασία από τις UVB ακτίνες, οι οποίες «καίνε» το δέρμα μας και ενδεχομένως να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος. Όταν λοιπόν ο ήλιος ξαναβγεί για τα καλά, φροντίστε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα μήλο. Τα οφέλη στην υγεία: Τρώγοντας 2 ή περισσότερα μήλα την εβδομάδα για 1 χρόνο, μειώνετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών κατά 15%, όπως έδειξε μελέτη που έγινε σε 34 χιλιάδες μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Μην ξεχνάτε μόνο ότι η φλούδα τους είναι η πηγή των περισσότερων αντιοξειδωτικών.

Σόγια: για νεανικό και σφριγηλό δέρμα

Τι προσφέρει στην επιδερμίδα: Οι λεπτές γραμμές και η σφριγηλότητα του δέρματος βελτιώθηκε όταν γυναίκες ηλικίας στα τέλη των 30 και αρχές 40 κατανάλωναν τροφές με σόγια. Ο λόγος είναι οι ισοφλαβόνες που βρίσκουμε στη σόγια, η χημική δομή των οποίων μοιάζει με τα οιστρογόνα. Τα οφέλη στην υγεία: Η σόγια στη διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης ενδομητρικού και ωοθηκικού καρκίνου, καρκίνου των μαστών και διαβήτη. Αυξήστε την πρόσληψή της εμπλουτίζοντας τη διατροφή σας με λίγο τόφου ή φασόλια σόγιας ενταμάμε.
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: για λαμπερό, ενυδατωμένο και ελαστικό δέρμα

Τι προσφέρει στην επιδερμίδα: Τα καλά λιπαρά του ελαιόλαδου ενισχύουν την αντίσταση της επιδερμίδας απέναντι στις βλαβερές UV ακτίνες, όπως αναφέρεται σε σχετική μελέτη. Τα καλά αυτά λιπαρά αποτελούν επίσης μέρος των κυτταρικών μεμβρανών, οι οποίες βοηθούν στη συγκράτηση της υγρασίας, επειδή, όμως, ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα συνθέσει, καταναλώστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο καθημερινά. Τα οφέλη στην υγεία: Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη, ένα συστατικό του ελαιόλαδου, ρίχνει τη χοληστερόλη και εμποδίζει την παχυσαρκία και την εμφάνιση διαβήτη, ενώ μειώνει και την τάση για τσιμπολόγημα μετά τα γεύματα.Ολική άλεση: βελτιώνει το μέσα και το έξω μας

Τι προσφέρει στην επιδερμίδα: Το ψωμί, τα δημητριακά και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (σε αρκετές περιπτώσεις ποσότητες συγκρίσιμες με τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά) κι όπως ξέρουμε, τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για τη νεανικότητα της επιδερμίδας μας. Λόγω, μάλιστα, του ότι τα φυσικά αντιοξειδωτικά του σώματος μειώνονται με την ηλικία, είναι σημαντικό να τα προσθέτουμε στη δίαιτά μας. Τα οφέλη στην υγεία: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν 5 μερίδες ολικής άλεσης για 12 εβδομάδες έχασαν το διπλάσιο στομαχικό λίπος, σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Αξίζει να δείτε...

Πένες φούρνου

Συστατικά 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη 10 κλωνάρια θυμάρι, μόνο ...