Τρίτη , Ιούνιος 25 2019
Home / Διατροφή & Υγεία / Το κάρυ είναι «όπλο» για το σώμα μας!

Το κάρυ είναι «όπλο» για το σώμα μας!

Χρησιμοποιείται κατά κόρον στην ινδική κουζίνα και γενικότερα στην κουζίνα της νότιας Ασίας κι αποτελεί ένα μείγμα μπαχαρικών που μοιάζει να έχει υπερδυνάμεις.

Το κάρυ είναι ένα μείγμα μπαχαρικών που περιέχει κουρκουμά, κύμινο, πιπεριές τσίλι, κόλιαντρο, τριγωνέλλα και διάφορα άλλα συστατικά, τα οποία διαφέρουν από μείγμα σε μείγμα, αφού άλλοτε μπορεί να περιέχει και κανέλα, σκόρδο, τζίντζερ κ.ο.κ.

Όπως όλα τα μπαχαρικά, έτσι κι αυτό έχει τις «μαγικές» του ιδιότητες, ευεργετώντας τόσο τον εγκέφαλο, όσο και την καρδιά. Συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι βάζουν το κάρυ στη διατροφή τους συχνά, προστατεύουν τον εαυτό τους από την άνοια, το εγκεφαλικό και διάφορες άλλες νευροεκφυλιστικές παθήσεις κι ένας λόγος γι’ αυτό είναι η κουρκουμίνη, που αποτελεί βασικό συστατικό του. Η κουρκουμίνη φαίνεται πως διορθώνει τις βλάβες στα κύτταρα του εγκεφάλου, οι οποίες προκαλούνται από τέτοιου είδους ασθένειες.

loading...

Ακόμη, το κάρυ έχει αντιφλεγμονώδη δράση, είναι αντιγηραντικό, αντιοξειδωτικό και ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα, κάνοντας εν τέλει καλό και στην καρδιά.

Συν τοις άλλοις, χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση του, κάνει καλό στηρευματοειδή αρθρίτιδα, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη.

Προσθέστε το από σήμερα κιόλας στο κοτόπουλό σας, στο χοιρινό σας, σε ντιπ και απολαύστε τα οφέλη του, βάζοντάς το πιο συχνά στο διατροφικό σας πλάνο.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …