Πέμπτη , Ιούλιος 27 2017
Home / Μαγειρική / Τουρλού λαχανικών με κινόα

Τουρλού λαχανικών με κινόα

Ανακαλύψτε την κινόα στην κουζίνα σας, έναν ωφέλιμο καρπό.

Η κινόα είναι ένας μικροσκοπικός αποξηραμένος καρπός του φυτού Κινόα. Εχει περισσότερες πρωτείνες από το σιτάρι, περιέχει Ω3 λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, αμινοξέα και πληθώρα άλλων ευεργετικών χαρακτηριστικών.
Βράζει πανεύκολα, με λίγο νεράκι και αλάτι.
Μπαίνει σε όλα τα φαγητά και τις σαλάτες.
Δοκιμάστε μια συνταγή με λαχανικά τουρλού και κινόα, ιδιανική για χορτοφάγους και νηστεύοντες!

Υλικά

  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι βρασμένο ποιοτική
  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια ποιοτική
  • 1 ντοματούλα φρέσκια
  • Λίγο μαϊντανό
  • 2 κλωναράκια φρέσκο κρεμμύδι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο τσίλι σε πιπεριά ή σε σκόνη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζετε όλα τα υλικά μαζί αφού πρώτα στραγγίσετε καλά τα υγρά από το καλαμπόκι και τα μαύρα φασόλια
  • Στο βαθύ τηγάνι σας προσθέστε λίγο ελαιόλαδο
  • Ρίξτε και την κινόα

 

  • Ψιλοκόψτε την ντοματούλα και το κρεμμυδάκι
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Σκεπάστε το τηγάνι σας και βράστε για 15 λεπτά
  • Ανακατέψτε τακτικά και αν χρειαστεί ρίξτε λίγες σταγόνες νερόΓια να γίνει ακόμη πιο πλούσιο και ευεργετικό, κόψτε ένα ώριμο αβοκάντο από πάνω.

 

Αξίζει να δείτε...

Έξυπνα tips για τέλεια πίτσα!

Κανείς δεν λέει «όχι» σε ένα, δυο και τρία κομμάτια! Αρκεί να την έχεις πετύχει. ...