Δευτέρα , Φεβρουάριος 19 2018
Home / Διατροφή / Τοστ με κατσικίσιο τυρί και ψητή τομάτα

Τοστ με κατσικίσιο τυρί και ψητή τομάτα

Συστατικά

Για την ψητή τομάτα

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • τα φύλλα από 5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
  • 2 μέτριες τομάτες κομμένες σε ροδέλες πάχους 1 εκ.

Για το σερβίρισμα

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 60-80 γρ. βούτυρο
  •  250 γρ. κατσικίσιο τυρί σε ρολό και σε φέτες
  • 4 φέτες ζαμπόν από μπούτι χοιρινό καπνιστό
  • 80 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 150 γρ. σπανάκι baby
  • Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για τις ψητές τομάτες

    • Σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις τομάτες.
    • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και τέλος προσθέτουμε τις τομάτες.
    • Ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού η μαρινάδα μας.
    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περιμένουμε να κάψει και στην συνέχεια ρίχνουμε τις τομάτες μέσα στο τηγάνι.
    • Ψήνουμε 2-3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
    • Για το σερβίρισμα

      loading...
      • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
      • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε μια κουτάλια του γλυκού από το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
      • Προσθέτουμε 2 φέτες ψωμί, φρυγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουμε να ωραίο χρυσαφένιο χρώμα στο ψωμί μας.
      • Αφαιρούμε και τις κρατάμε ζεστές.
      • Συνεχίζουμε και με τις υπόλοιπες φέτες.
      • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας 8 φέτες ψωμί, αλείφουμε την κάθε φέτα από την πάνω πλευρά με ένα κουταλάκι του γλυκού από την μουστάρδα μας.
      • Στις 4 από αυτές τοποθετούμε 1 φέτα ζαμπόν, 2-3 φέτες ψητή τομάτα, ένα κομμάτι κατσικίσιο τυρί.
      • Καπακώνουμε με τις υπόλοιπες 4.
      • Τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε 5-8 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί.
      • Τέλος σερβίρουμε με το σπανάκι.

Αξίζει να δείτε...

Δείτε 15 ιδιότητες του σκόρδου στην υγεία μας!

Είτε είστε λάτρης, είτε το αποφεύγετε το σκόρδο είναι το αγαπημένο συστατικό της παγκόσμιας κουζίνας ...