Τετάρτη , Ιούνιος 20 2018
Home / Δίαιτα / Τι χρώμα μήλο τελικά να διαλλέξουμε;

Τι χρώμα μήλο τελικά να διαλλέξουμε;

Το μήλο είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και ευρύτατα καλλιεργούμενα φρούτα. Είναι ο καρπός του δένδρου της γνώσης και ως εκ τούτου και το σύμβολο της γνώσης. Στην αρχαιότητα πολλοί λαοί το θεωρούσαν σύμβολο της αθανασίας. Ποιες είναι όμως οι διαφορές ανάμεσα στα κόκκινα, τα πράσινα και τα κίτρινα μήλα;

Τα λικέρ παρασκευάζονται με σπιτική φροντίδα και με τρόπο και εύλογο χρόνο που δίδει στο καθένα το άρωμα και χρώμα του φρούτου. Το ιδιαίτερο χρώμα του κάθε λικέρ προέρχεται από το ίδιο το φρούτο χωρίς την προσθήκη χρωστικών.

Κόκκινο μήλο:

Η παρουσία της ανθοκυανίνης είναι ισχυρή και δρα προστατευτικά στις καρδιαγγειακές παθήσεις, μειώνοντας ταυτόχρονα την «κακή» (LDL) χοληστερόλη και προσφέρει ισχυρή προστασία έναντι της οξείδωσης των ελεύθερων ριζών.

Πράσινο μήλο:

loading...

Λόγω της παρουσίας της *ζεαξανθίνης και της *λουτείνης προστατευτεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη ανήκουν στην οικογένεια των καροτινοειδών ουσιών που υπάρχουν στα φυτά και είναι υπεύθυνες για το κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα ορισμένων φρούτων και λαχανικών. Είναι πολύτιμες για την υγεία των ματιών καθώς δρουν σαν φίλτρο που απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία και είναι υπεύθυνες για την οξύτερη όραση, που είναι απαραίτητη για την ανάγνωση, τη γραφή, την οδήγηση τη νύχτα και την δυνατότητα να βλέπει κανείς καλύτερα τα χρώματα.

Κίτρινο μήλο:

Ρυθμίζει την ισορροπία των ορμονών, προλαμβάνει το καρκίνο του παχέος εντέρου, διατηρεί σε υγιές επίπεδο το δέρμα, προστατεύει έναντι των φλεγμονών και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …