Κυριακή , Ιούλιος 22 2018
Home / Δίαιτα / Τι να φάμε φέτος το Πάσχα αρνί ή κατσίκι!

Τι να φάμε φέτος το Πάσχα αρνί ή κατσίκι!

Λόγω βέβαια και της οικονομικής κρίσης το βασικότερο που πρέπει να κοιτάξουμε προτού ξεκινήσει η κόντρα, είναι πως το αρνί είναι ακριβότερο από το κατσίκι. Ωστόσο αυτό αντισταθμίζεται από το γεγονός πως το αρνί είναι περισσότερο «ψαχνό»

Από την άλλη όμως το κατσίκι έχει ένα προβάδισμα στην γεύση, καθώς διαφέρει από το αρνί, που για πολλούς μυρίζει άσχημα.

Αρνάκι

Μετά την νηστεία πολλοί γιατροί υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να φάμε απότομα και πολύ γιατί κάτι τέτοιο επιβαρύνει την υγεία μας. Το αρνί είναι ένα κρέας ιδιαίτερα λιπαρό και παχυντικό, με τα 100 γραμμάριά του, να αντιστοιχούν σε 375 θερμίδες αλλά και 15 γραμμάρια λίπους! Το μπούτι ωστόσο να ξέρετε είναι η «ασφαλής» επιλογή, καθώς δεν έχει τόσο λίπος και είναι πιο καθαρό κρέας. Το αρνάκι επίσης θεωρείται τονωτικό για τους μύες ενώ λέγεται πως κάνει καλό στο νευρικό σύστημα λόγω του ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Β, καθώς και σίδηρο.

loading...

Κατσικάκι

Ξεκινώντας πάλι από το πόσο παχυντικό είναι σε σχέση με το αρνί, αν και το αναφέραμε και πιο πριν, στο κατσίκι τα 100 γραμμάρια αντιστοιχούν σε 110 θερμίδες, καθώς και 2,3 γραμμάρια λίπους. Επίσης, είναι πλούσιο σε συνένζυμο Q10, η αντιοξειδωτική δράση του οποίου μειώνει την «κακή» χοληστερόλη. Τέλος, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε γ-λινολεϊκό οξύ (CLA), το οποίο συμβάλλει στην ελάττωση του λίπους.

Τελική μάχη

Εάν η παρέα είναι μεγάλη, το αρνί είναι η καταλληλότερη επιλογή, επειδή όπως είπαμε αποδίδει συγκριτικά περισσότερο κρέας. Να αρνί γάλακτος περίπου στα 8 κιλά, δεν θα έχει και την «ενοχλητική» για ορισμένους οσμή. Τώρα η επιλογή βάσει γεύσης είναι δικό σας θέμα. Ο σοφός λαός λέει: «περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα».

 

 

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …