Τρίτη , Οκτώβριος 17 2017
Home / Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι / Τι θα κάνω με το κρέας που περίσσεψε από το αρνί του Πάσχα

Τι θα κάνω με το κρέας που περίσσεψε από το αρνί του Πάσχα

Το φαγητό που θα μείνει γίνεται μια νοστιμότατη πιτούλα και έτσι δεν πάει τίποτα χαμένο.
Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα (ή ακόμη καλύτερα χειροποίητο φύλλο)
Για το κρέας:
Γύρω στα 300 γρ. αρνί ή κατσίκι σουβλιστό, καθαρισμένο από κόκκαλα και λίπη
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
1 κρεμμύδι μέτριο
Λίγο αλάτι
1 κ.σ. πελτέ
1 κ.σ. λάδι για το τσιγάρισμα
Για τη μπεσαμέλ:
4 κούπες γάλα
1 κούπα αλεύρι
1 κ.σ. βούτυρο
3/4 κ.γ. αλάτι
Γύρω στα 100 – 150 γρ. τριμμένο τυρί που λιώνει
Μοσχοκάρυδο
Πώς το κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε το κρέας και αφού μαλακώσει ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να πάει παντού. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, μέχρι να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ.
Για τη μπεσαμέλ έχουμε έτοιμο το τριμμένο τυρί. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχόμενα με το σύρμα. Ρίχνουμε αλατάκι και μοσχοκάρυδο. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μόλις αρχίσει να πήζει το κατεβάζουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο και τα τυριά και ανακατεύουμε να λιώσουν όλα.
Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ. Απλώνουμε το ένα φύλλο και ρίχνουμε το μείγμα με το κρέας να πάει παντού ομοιόμορφα. Από πάνω βάζουμε τη μπεσαμέλ. Βάζουμε και το 2ο φύλλο σφολιάτας και λαδώνουμε. Χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180.

Αξίζει να δείτε...

Ρεβίθια με σπανάκι και κοτόπουλο

Συστατικά 500 γρ. σπανάκι ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών 100 γρ. παξιμάδια ολικής 2 ...