Τετάρτη , Δεκέμβριος 13 2017
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Τιραμισού μόνο με 260 θερμίδες!!

Τιραμισού μόνο με 260 θερμίδες!!

Υλικά:

Για το σιρόπι espresso:

  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κόκκοι στιγμιαίο espresso
  • 2 κουταλιές της σούπας Kahlua (λικέρ αρωματισμένο)

Για την κρέμα:

  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά
  • 1 συσκευασία τυρί μασκαρπόνε
  • 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 2 κουταλιές της σούπας Kahlua

Υπόλοιπα υλικά:

  • 24 μπισκότα για τιραμισού (σαβουαγιάρ)
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
  • 200 γραμμ. γλυκόπικρη σοκολάτα, τριμμένη

Εκτέλεση:

Για την κρέμα espresso:

loading...

Ανακάτεψε τα πρώτα 3 υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα και άφησέ τα μέχρι να πάρουν βράση. Μαγείρεψε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφαίρεσε από τη θερμότητα και ανακάτεψε, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας λικέρ.  Άφησέ το να κρυώσει εντελώς.

Για την κρέμα:

Ανακάτεψε με ένα μίξερ τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε 1/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη, καστανή ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ και ανακάτεψε πολύ καλά. Κόψε στη μέση τα σαβουαγιάρ και κάλυψε με τα μισά την επιφάνεια ενός ταψιού. Χύσε το μισό σιρόπι εσπρέσο πάνω από τα μπισκότα. Και συμπλήρωσε με τα υπόλοιπα μισά μπισκότα και ακολούθησε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι. Πασπάλισε ομοιόμορφα με 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κακάο και σοκολάτα. Κάλυψε και βάλε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Αξίζει να δείτε...

Ένα εκπληκτικό πρωινό για τις γιορτές: Το νοστιμότερο Χριστουγεννιάτικο cake που δοκίμασες ποτέ!

Ορίστε και μία συνταγή για τις ημέρες των εορτών, διαφορετική από τις άλλες: Ένα υπέροχο ...