Τρίτη , Ιούνιος 25 2019
Home / Δίαιτα / Τελικά το νερό με λεμόνι βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Τελικά το νερό με λεμόνι βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Το νερό με λεμόνι ίσως έχει αντικαταστήσει τον πρωινό σου καφέ, ίσως έχει γίνει το συνοδευτικό του μεσημεριανού σου γεύματος ή απλά έχει πάρει το ρόλο του αφεψήματος για κάθε ώρα της ημέρας.  

Μπορεί να αντικαταστήσει άλλα ροφήματα
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, αν αυτό το ρόφημα αντικαθιστά θερμιδοφόρες επιλογές, όπως καφές με ζάχαρη ή τους έτοιμους χυμούς φρούτων, τότε σίγουρα θα δεις τον αριθμό στη ζυγαριά σου να μειώνεται, καθώς μιλάμε για κάτι το οποίο περιέχει μηδέν θερμίδες.

Η επίδραση στο μεταβολισμό

Το κρύο ή χλιαρό νερό με λεμόνι σίγουρα διατηρεί το μεταβολισμό σε εγρήγορση. Πίνοντάς το κρατάς τον οργανισμό σου ενυδατωμένο και αυξάνεις τις καύσεις που κάνει ο μεταβολισμός. Επίσης είναι ένας καλός τρόπος να δώσεις γεύση στο νερό σου, χωρίς να αυξήσεις τις θερμίδες.

loading...

Αποβάλει το φούσκωμα
Με τη συχνή του κατανάλωση μπορεί να δεις μακροπρόθεσμα να φεύγει το φούσκωμα από την κοιλιά, καθώς δρα ως ήπιο διουρητικό και βοηθάει στην πέψη. Παρόλα αυτά, θα ήταν καλό να βρεις ποιες συνήθειες σε οδηγούν σε αυτό το πρήξιμο και να τις βγάλεις μια και καλή από τη ζωή σου (αλάτι, γρήγορη κατανάλωση γευμάτων, αλκοόλ).

Οι ευεργετικές ιδιότητες

Αν πάσχεις από καούρες, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και άλλα στομαχικά προβλήματα, τότε μπορεί να γίνει το φυσικό σου φάρμακο. Έχει την ικανότητα να δίνει τέλος σε αυτά τα συμπτώματα και να σε ανακουφίζει από τις στομαχικές ενοχλήσεις.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …