Κυριακή , Φεβρουάριος 24 2019
Home / Διατροφή & Υγεία / Τα συμπληρώματα διατροφής για το φθινόπωρο!

Τα συμπληρώματα διατροφής για το φθινόπωρο!

Το φθινόπωρο φέρνει τις πρώτες βροχές, τη μειωμένη έκθεση στον ήλιο, την κόπωση και τη λιγότερο ισορροπημένη διατροφή. Για τους λόγους αυτούς το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται ευάλωτο, η διατροφή σας έχει ελλείψεις και τα πρώτα κρυολογήματα κάνουν την εμφάνισή τους. Τα συμπληρώματα διατροφής που ακολουθούν είναι εκείνα τα οποία πρέπει να έχετε στο ντουλάπι σας για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις φθινοπωρινές προκλήσεις.

loading...
  1. Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού: Τα συμπληρώματα διατροφής για τη θωράκιση των αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού δίνουν καλύτερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δηλαδή, η βιταμίνη C, ο ψευδάργυρος και η εχινάτσεα μπορούν να δράσουν προληπτικά για να μειώσουν τη διάρκεια και τα συμπτώματα του κρυολογήματος. 
  2. Για την αντιμετώπιση ιώσεων και κρυολογήματος: Και όμως η φύση μάς εφοδιάζει με συστατικά τα οποία διαθέτουν αντιβιοτική δράση. Τρανό παράδειγμα η ελιά, και μάλιστα όχι ο πολύτιμος καρπός αυτής αλλά τα φύλλα του δέντρου που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται ως φάρμακο ήδη από τα αρχαία χρόνια. Η εκτενώς μελετημένη ουσία των φύλλων με την αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή και αντι-ιική δράση είναι η ελαιοευρωπαΐνη.
  3. Για τη μειωμένη έκθεση στον ήλιο: Καθώς οι περισσότεροι έχετε αφήσει πίσω τις παραλίες προ πολλού, η περιορισμένη έκθεση στον ήλιο μειώνει δραματικά την παραγωγή βιταμίνης D στο ανθρώπινο σώμα. Η τελευταία είναι πολύτιμη όχι μόνο για τα οστά, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να μπει στο γκρουπ των βιταμινών που συσχετίζονται με τη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Οι περισσότερες μελέτες καταλήγουν πως 2.000IU βιταμίνης D ημερησίως είναι ικανά να προλάβουν το κρυολόγημα, ιδίως εάν είστε επιρρεπείς στις ιώσεις!
  4. Για το κενό των λαχανικών και φρούτων: Το καλοκαίρι τα χρωματιστά λαχανικά και φρούτα αφθονούν. Καθώς όμως μπαίνει για τα καλά το φθινόπωρο η ποικιλία αυτών μειώνεται και περιορίζεται δραματικά η πρόσληψη φυτοθρεπτικών συστατικών. Τα τελευταία προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, το οποίο έχει συνδεθεί και με την περιορισμένη δραστικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος. Όπως λοιπόν φαίνεται, δεν αρκεί ένα μόνο μήλο για να κάνει το γιατρό πέρα! Την ανάγκη αυτή καλύπτουν συμπληρώματα διατροφής με φυτοθρεπτικά συστατικά των μεσογειακών φρούτων και λαχανικών.
  5. Για τους πόνους των αρθρώσεων: Για όσους υποφέρουν από αρθριτικά, οι πρώτες ενοχλήσεις στις αρθρώσεις έρχονται μαζί με τα πρωτοβρόχια. Τον πόνο μπορούν να ανακουφίσουν αντιφλεγμονώδη συστατικά, όπως ο κουρκουμάς, που συνδυάζονται με τα δομικά συστατικά της άρθρωσης γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη.

Φυσικά υπάρχουν και άλλες φθινοπωρινές ανάγκες που μπορούν να καλυφθούν με συμπληρώματα διατροφής όπως οι παιδικές πολυβιταμίνες, τα σιρόπια για τις πρώτες ενοχλήσεις στο λαιμό και τα «εσωτερικά» καλλυντικά για την εποχική τριχόπτωση. Τέλος, μην ξεχνάτε πως η προληπτική χρήση συμπληρωμάτων διατροφής θωρακίζει την υγεία σας πριν προλάβουν τα μικρόβια και οι ιοί να σας «κρυολογήσουν»!

– See more at: http://www.powerhealth.gr/5-simpliromat-diatrofis-soma-fthinoporo/#sthash.mH0cYfDM.dpuf

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …