Τετάρτη , Ιανουάριος 23 2019
Home / Δίαιτα / Τα μυστικά της ζυγαριάς!

Τα μυστικά της ζυγαριάς!

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ζυγαριά δεν μπορεί να υπολογίσει τα πραγματικά κιλά σας και οι ενδείξεις της ίσως απέχουν από την αλήθεια…

Ιδιαίτερα αν κάνετε δίαιτα και ζυγίζεστε τακτικά, ίσως να έχετε διαπιστώσει ότι το βάρος σας μπορεί  να διαφέρει αν ζυγιστείτε σε διαφορετικές ώρες μέσα στην ημέρα και μάλιστα η διαφορά αυτή μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη με αποτέλεσμα να αναρωτιέστε αν κάνετε κάτι λάθος.  Οι ειδικοί ωστόσο απαντούν ότι αυτό είναι φυσιολογικό και επομένως δεν κάνετε κάποιο λάθος. Το βάρος μας μπορεί να μεταβληθεί έως και 1,5 με 2 κιλά μέσα στην ημέρα.

Γιατί συμβαίνει αυτό; 

loading...

Επειδή η ζυγαριά δεν μπορεί να υπολογίσει πόσα κιλά είστε στην πραγματικότητα, αφού μετράει και τα υγρά που ενδεχομένως έχετε πιεί, τις τροφές που έχετε καταναλώσει και τα απόβλητα του οργανισμού που δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί από το σώμα σας. Επομένως τα κιλά που δείχνει η ζυγαριά έχουν σχέση με την ώρα που ζυγίζεστε και το τι έχετε φάει και αν έχετε φάει ή πιεί προηγουμένως. Είναι καλύτερο λοιπόν για να μπορείτε να υπολογίσετε το βάρος σας και να μην σας μπερδεύουν οι διακυμάνσεις, καλό να ζυγίζεστε μια φορά την ημέρα και την ίδια ώρα κάθε μέρα. Το ιδανικότερο είναι να ζυγίζεστε το πρωί προτού φάτε ή πιείτε κάτι και αφού επισκεφτείτε την τουαλέτα.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …