Σάββατο , Οκτώβριος 21 2017
Home / Διατροφή & Υγεία / Τα λάθη που κάνεις με το ελαιόλαδο

Τα λάθη που κάνεις με το ελαιόλαδο

Περιέχει αντιοξειδωτικά και πλήθος λιπαρών που κάνουν καλό στην καρδιά σου- μαζί με την υπέροχη γεύση του.

Αν και το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται πάρα πολύ στην κουζίνα μας, υπάρχουν κάποια λάθη που σίγουρα κάνεις χωρίς να το γνωρίζεις. Δες τα κόλπα που ακολουθούν μερικοί ξένοι σχετικά με το ελαιόλαδο και πάρε ιδέες:

1.Αγοράζουμε πλαστικό ή διάφανο μπουκάλι με ελαιόλαδο
Οι δύο μεγαλύτεροι εχθροί της ποιότητας του ελαιόλαδου είναι το φως του ήλιου και το οξυγόνο.

Μόλις ο ήλιος και ο αέρας “ακουμπήσουν” το λάδι σου, μπορεί αυτό να αρχίσει να αλλοιώνεται και να γίνεται πικρό.

Για να διατηρήσεις την άριστη ποιότητά του, καλύτερα να αγοράζεις γυάλινα μπουκάλια που έχουν σκούρο πράσινο ή καφέ χρώμα.

loading...

2.To αποθηκεύουμε σε ζεστό σημείο
Η έκθεση στη ζέστη, είτε από κάποιο κοντινό φούρνο είτε από κάποιο παράθυρο που φέρνει μέσα τις ακτίνες του ήλιου, απαγορεύεται.

Όταν το ελαιόλαδο εκτίθεται στη θερμότητα, αυτό μπορεί να προκαλέσει τις πολυφαινόλες (ένα είδος αντιοξειδωτικών) να υποβαθμίσουν και να μειώσουν τη γεύση του.

3. Το επιλέγουμε με βάση το χρώμα του

Το χρώμα του ελαιόλαδου δεν είναι ενδεικτικό της ποιότητάς του. Το ποιοτικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να έχει έντονο πράσινο έως χρυσαφένιο χρώμα.

4. Το κρατάμε για πολύ καιρό

Το ελαιόλαδο έχει μέση διάρκεια ζωής 24 μήνες. Θα καταλάβετε ότι έχει χαλάσει εάν έχει αλλοιωθεί σημαντικά η γεύση του.

Αξίζει να δείτε...

Αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας

Η συνεργασία και παράλληλη δράση παιδοενδοκρινολόγου, ειδικευμένου παιδιάτρου, κλινικού διαιτολόγου και ψυχολόγου για την αντιμετώπιση ...