Σάββατο , Ιούλιος 29 2017
Home / Διατροφή / Τα διατροφικά οφέλη του αμύγδαλου!!

Τα διατροφικά οφέλη του αμύγδαλου!!

Είναι από τους πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς και περιέχει πολλά οφέλη για την υγεία. και φυσικά μιλάμε για τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων αμυγδάλων. Ας ξεκινήσουμε όμως να απαριθμούμε τα τόσα θετικά για την υγεία:

1. Βοηθούν αποδεδειγμένα στην μείωση της χοληστερίνης.

2. Σύμφωνα με μελέτες, όσοι εμπεριέχουν στην καθημερινή διατροφή τους αμύγδαλα (5 φορές την εβδομάδα) έχουν λιγότερες πιθανότητες και καρδιακό επεισόδιο.

3. Περιέχουν φώσφορο που συμβάλλει στην “ενδυνάμωση” των οστών και των δοντιών.

4. Η βρώση αμυγδάλων μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

5. Περιέχουν συστατικά (ριβοφλαβίνη και L-καρνιτίνη) που συνεισφέρουν στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

6. Είναι ευεργετικά για το νευρικό σύστημα.

7. Είναι ένας ξηρός καρπός που βοηθά στην απώλεια βάρους, αφού περιέχει υγιή λίπη.

Εντάξετε λοιπόν τα αμύγδαλα και καλύτερα τα ανάλατα στην καθημερινή διατροφή τόσο της δική σας όσο και των παιδιών σας.

Αξίζει να δείτε...

5 τροφές πλούσιες σε βιταμίνες

Ποιες τροφές περιέχουν τις περισσότερες βιταμίνες; Τι ποσοστό των ημερήσιων αναγκών μας μπορεί να καλύψει ...