Δευτέρα , Ιούλιος 16 2018
Home / Διατροφή / Τα απαραίτητα 3 θρεπτικά συστατικά για τους καπνιστές.

Τα απαραίτητα 3 θρεπτικά συστατικά για τους καπνιστές.

Θέλετε να απαλλαγείτε από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος; Η λύση είναι μία… πρέπει να  το κόψετε! Σίγουρα είναι μια φράση που ακούτε καθημερινά, όμως για να φτάσετε στο σημείο να διαβάζετε αυτό το άρθρο, μάλλον το εγχείρημα «κόψιμο καπνίσματος δεν πέτυχε» ακόμα. Αν δεν είναι ακόμα η ώρα λοιπόν, να απαλλαγείτε από μια κακιά συνήθεια που επηρεάζει αρνητικά το αναπνευστικό σας σύστημα, απειλεί να χαλάσει το δέρμα και τα δόντια σας και άλλα πολλά, τουλάχιστον επιλέξτε τον κατάλληλο σύμμαχο που θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε και να είστε καλύτερα

loading...

1. Αντιοξειδωτικά
Σίγουρα θα τα έχετε ακούσει, τα αντιοξειδωτικά είναι συστατικά όπως το σελήνιο, ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη Ε και άλλα. Συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών, που αυξάνονται κατά το κάπνισμα. Οι ελεύθερες ρίζες έχουν την δυνατότητα να καταστρέφουν τα κύτταρα προκαλώντας γήρανση ή χρόνιες βλάβες και νοσήματα όπως ο καρκίνος ή οι καρδιοπάθειες. Επίσης, τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη διατήρηση της οξειδωτικής ισορροπίας και ενεργοποιούν τα ανοσοποιητικά κύτταρα.
2. Βιταμίνη C
H βιταμίνη C νοιάζεται για την παραγωγή ουσιών όπως οι κυτοκίνες και η ιντερλευκίνη, που αν και σου ακούγονται κινέζικα, παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξουδετέρωση παθογόνων μικροοργανισμών που προσβάλλουν τον οργανισμό σου. Η βιταμίνη C, όπως και τα αντιοξειδωτικά σκοτώνει τις ελεύθερες, ενώ μειώνει τον κίνδυνο λοιμώξεων. Συγκεκριμένα, λειτουργεί ως προστάτης των καταπονημένων από το κάπνισμα πνευμόνων σου.

3. Συνένζυμο Q10
To συνένζυμο Q10 πρόκειται για ακόμα ένα λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό μέσα στο σώμα, προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών ενώ παράλληλα βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος. Συγχρόνως προάγει την κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύοντας την παραγωγή λευκοκυττάρων & αντισωμάτων. Έχει την ιδιότητα να μπορεί να μειώσει την τοξικότητα φαρμάκων καθώς και του τσιγάρου.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …