Τρίτη , Δεκέμβριος 12 2017
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Τα αθώα καλοκαιρινά σας παγωτά είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε κάτω από τον υπέροχο ήλιο!

Τα αθώα καλοκαιρινά σας παγωτά είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε κάτω από τον υπέροχο ήλιο!

Παγωτό καρύδα-βανίλια χωρίς ζάχαρη:

Ποιος θέλει παγωτό χωρίς ζάχαρη; Λοιπόν, πιστεύουμε ότι μπορεί να έχουμε λύσει το πρόβλημά σας. Αυτή η απλή αλλά συνταγή ζητά μόνο δύο υλικά: ξυλάκι βανίλιας και γάλα καρύδας. Εφοδιαστείτε με λαδόκολλα και έναν επεξεργαστή τροφίμων και θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στο θεϊκό και χωρίς ενοχές παγωτό.

Υλικά:

2 κουτιά γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
1 λοβός βανίλιας

Πριν ανοίξετε τα δοχεία του γάλακτος καρύδας, ανακινήστε τα πολύ καλά (συνήθως διαχωρίζεται όταν κατακάθεται). Τοποθετήστε τη λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί φούρνου. Ρίξτε το γάλα καρύδας πάνω στη λαδόκολλα, πριν βάλετε το ταψί στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Θα παγώσει αρκετά όταν γίνει σκληρό.

Μόλις παγώσει εντελώς, βγάλτε το γάλα καρύδας από τη λαδόκολλα και σπάστε το σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς και στη συνέχεια ρίξτε τα στο μπλέντερ. Ανακατέψτε τα κομμάτια στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν μια λεία υφή.

Στη συνέχεια, ανοίξτε το ξυλάκι βανίλιας και βγάλτε απαλά τα σποράκια και προσθέστε τα στο μπλέντερ. Ανακατέψτε ξανά το μείγμα μέχρι οι σπόροι να ομογενοποιηθούν. Θα πρέπει να έχετε μια υπέροχη υφή, ακριβώς σαν παγωτό. Ώρα να το δοκιμάσετε!

Αναζωογονητικό παγωμένο γιαούρτι ροδάκινο:

«Πάρτε τη δόση σας» για καλοκαιρινό γλυκό με αυτό το παγωμένο γιαούρτι. Όχι μόνο είναι μια εξαιρετικά γρήγορη συνταγή (σας αφήνει αρκετό χρόνο για να απολαύσετε τον ήλιο), η υφή του είναι παρόμοια με την υφή παγωτού, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα νιώθετε ότι λείπει κάτι.

loading...

Υλικά:

4 φλιτζάνια κατεψυγμένα ροδάκινα
¼ φλιτζάνι μέλι ή νέκταρ αγαύης
½ φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού

Βάλτε τα ροδάκινα, το μέλι ή το νέκταρ αγαύης, το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού στο μπλέντερ. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και πηχτό – αυτό μπορεί να διαρκέσει περίπου 5 λεπτά.

Απολαύστε το αμέσως ή βάλτε το σε ένα κατάλληλο για καταψύκτη δοχείο και αφήστε το να παγώσει για να το απολαύσετε μια ηλιόλουστη μέρα!

Κρεμώδη γλειφιτζούρια φράουλας:

Επειδή τρώτε υγιεινά δεν σημαίνει ότι δεν θα υποκύψετε στα καλοκαιρινά γλυκά.

Αυτές οι εξωφρενικά κρεμώδεις απολαύσεις είναι το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό: ξεχάστε το παγωτό, αυτά θα σας σώσουν όταν έχετε λιγούρες για γλυκό! Δροσιστικά και τόσο νόστιμα που θα σας τρέχουν τα σάλια, αυτά τα γλειφιτζούρια έχουν μια πλούσια και κρεμώδη υφή που θα ικανοποιήσει τις λιγούρες για παγωτό, χάρη στην προσθήκη γάλακτος καρύδας.

Υλικά:

1 ώριμη μπανάνα
1 φλιτζάνι φράουλες
2 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας νερό
2 βασιλικοί χουρμάδες

Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες πριν ξεφλουδίσετε τις μπανάνες. Στη συνέχεια, ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, ανακατεύοντας τα για 60 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν λεία και ομοιόμορφα. Ρίξτε το μείγμα σε καλούπια γλειφιτζουριού και αφήστε τα να παγώσουν για περίπου 5 ώρες – και ως δια μαγείας έχετε τα γλειφιτζούρια σας!

Αξίζει να δείτε...

Καρυδόπιτα

Συστατικά Για το σιρόπι 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 400 ml νερό ½  λεμόνι 1 στικ ...