Τρίτη , Οκτώβριος 17 2017
Home / Uncategorized / Ταλιατέλες με αγκινάρες και σάλτσα λεμονιού

Ταλιατέλες με αγκινάρες και σάλτσα λεμονιού

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):

  • 450 γρ. ταλιατέλες
  • 10 αγκινάρες κατεψυγμένες, κομμένες σε μέτριες φέτες
  • Το χυμό και το ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 10 ελιές μαύρες κομμένες στην μέση
  • 1 ½  κ. γλ. κουκουνάρι
  • 6-7 κ. σ. παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

    1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξε μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό και τον χυμό από το   λεμόνι. Πρόσθεσε τις αγκινάρες και άφησέ τες να  σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά μέχρι να πιουν το νερό τους.

    loading...

    2. Παράλληλα βράσε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

    3. Μόλις οι αγκινάρες είναι σχεδόν έτοιμες, ρίξε τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο, τις ελιές, το ξύσμα του λεμονιού και το κουκουνάρι.

    4. Σούρωσε  τα ζυμαρικά και όπως είναι αχνιστά ρίξ’ τα στο τηγάνι με τις αγκινάρες. Πασπάλισε με το πιπέρι και την παρμεζάνα και σέρβιρε αμέσως.

     

    Καλή όρεξη!

Αξίζει να δείτε...

Τι κανω τωρα που κρύωσα!

Εχετε βήχα, συνάχι, πονόλαιμο και καταρροή; Αισθάνεστε κόπωση, μυαλγίες και πονοκέφαλο; Πρόκειται για τα πιο ...