Κυριακή , Ιούλιος 22 2018
Home / Διατροφή / Τί γίνεται με το φαγητό που περίσσεψε;

Τί γίνεται με το φαγητό που περίσσεψε;

Πετάτε πολύ φαγητό γιατί δεν μπορείτε να υπολογίσετε ποτέ τις σωστές ποσότητες που πρέπει να μαγειρεύετε; Εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τη λύση.

Οργανώστε τα γεύματά σας Επισκεφτείτε το μανάβικο και το σούπερ μάρκετ και ψωνίστε πράγματα σύμφωνα με ένα πρόγραμμα που καλό είναι να φτιάξετε το Σαββατοκύριακο για όλη την εβδομάδα που έρχεται. Έτσι, δεν θα ψωνίσετε άσχετα πράγματα και θα αξιοποιήσετε όλα αυτά που θα αγοράσετε. Το σημαντικό είναι να έχετε μια πολύ συγκεκριμένη λίστα. Αν, για παράδειγμα, μία συνταγή χρειάζεται δύο καρότα, πάρτε μόνο δύο καρότα. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε μία ολόκληρη συσκευασία με καρότα ειδικά αν δεν έχετε σκοπό να φάτε τα υπόλοιπα.

Διαβάστε τις συνταγές πριν φύγετε από το σπίτι για να ξέρετε τι ακριβώς χρειάζεστε. Αν η συνταγή σας θέλει 5 φλ. ζωμό κότας τότε κάντε έναν πρόχειρο υπολογισμό για να δείτε σε πόσα γραμμάρια αντιστοιχεί το κάθε φλιτζάνι και να υπολογίσετε πόσα θα αγοράσετε. Έτσι, δεν κινδυνεύετε να αγοράσετε πολύ λίγο ή περισσότερο από όσο χρειάζεστε.

Μαγειρεύετε μόνο αυτά που θα φάτε Αν η συνταγή που θέλετε να φτιάξετε είναι για 6 άτομα, χωρίστε τα υλικά σας στα 3 για να έχετε να τη φτιάξετε 3 φορές για μεσημέρι και βράδυ. Μην μαγειρεύετε περισσότερο από αυτό που πιστεύετε πως μπορείτε να φάτε εκτός αν θέλετε να έχετε και για την επόμενη μέρα.

loading...

Βάλτε αυτά που πρόκειται να λήξουν μπροστά-μπροστά Όταν βγάζετε από τις σακούλες σας όλα όσα έχετε αγοράσει από το σούπερ μάρκετ καλό είναι να φέρνετε μπροστά-μπροστά στα ράφια του ψυγείου τα παλιά τρόφιμα που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης ή που κοντεύουν να χαλάσουν.

Γίνετε ο master της κατάψυξης Μάθετε να βάζετε στην κατάψυξη τρόφιμα που δεν έχετε σκοπό να φτιάξετε σύντομα ή που κινδυνεύουν να λήξουν. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύετε στην κατάψυξη φαγητά που έχετε μαγειρέψει σε ατομικές μερίδες έτσι ώστε να ξεπαγώνετε κάθε φορά μόνο τη μερίδα που χρειάζεστε.

Να είστε ευέλικτοι Αν είστε νέοι στο μαγείρεμα μπορεί να αισθάνεστε πως πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο τα υλικά που αναγράφονται στην κάθε συνταγή. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και χρησιμοποιήστε και εναλλακτικά υλικά. Μπορείτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά βότανα από αυτά που γράφονται στη συνταγή σας αν δεν έχετε τα αναγραφόμενα.

Χρησιμοποιήστε ότι σας έχει απομείνει Με την συνεχή εξέλιξη του διαδικτύου μπορείτε να βρείτε πολλές συνταγές για να αξιοποιήσετε ό,τι σας έχει περισσέψει. Μπορείτε, για παράδειγμα, να φτιάξετε μία ομελέτα με τα λαχανικά που σας έχουν περισσέψει ή να φτιάξετε μία σούπα ή ένα smoothie.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …