Σάββατο , Νοεμβρίου 18 2017
Home / Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι / Τάρτα με κατσικίσιο τυρί

Τάρτα με κατσικίσιο τυρί

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 350 γρ. αλεύρι (+ έξτρα για το αλεύρωμα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους
  • 2 κρόκοι αυγού (ο ένας κρόκος αραιωμένος με νερό για το άλειμμα )
  • 40 γρ. νερό παγωμένο
  • βούτυρο (για το αλεύρωμα)
  • όσπρια επιλογής σας (για βάρος)

Για τη γέμιση

  •  500 γρ. κατσικίσιο
  •  ένα ματσάκι σχοινόπρασο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  •  2 αυγά
  •  2 κρόκοι
  •  2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  •  1 πρέζα πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

loading...
  • Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο σε ένα μίξερ.
  • Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι το βούτυρο να διαλυθεί τελείως. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και ρίχνουμε τον έναν κρόκο.
  •  Προσθέτουμε σιγά σιγά το παγωμένο νερό μέχρι η ζύμη να δέσει και να γίνει αρκετά μαλακή για να τη δουλέψουμε.
  •  Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  • Αλευροβουτυρώνουμε μία ταρτιέρα 28 εκ. στρογγυλή και αφήνουμε στην άκρη.
  •  Παίρνουμε 2 μεγάλες λαδόκολλες και βάζουμε το ζυμάρι ανάμεσα τους εφόσον έχουμε αλευρώσει καλά και το ζυμάρι και τις λαδόκολλες.
  • Με τον πλάστη ανοίγουμε το φύλλο ανάμεσα από τις λαδόκολλες .
  •  Ανοίγουμε καλά μέχρι το φύλλο μας να γίνει λεπτό σαν δέκα φύλλα χαρτί ενωμένα.
  •  Με τη βοήθεια του πλάστη μεταφέρουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα.
  •  Πατάμε απαλά με τα χέρια μας τη ζύμη έτσι ώστε να κολλήσει καλά στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
  •  Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στον πάτο της τάρτας. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης και προσθέτουμε βάρος (όσπρια).
  • Σκεπάζουμε και το βάρος γυρίζοντας τη μεμβράνη.
  • Ψήνουμε την τάρτα μαζί με το βάρος για μισή ώρα.
  •  Αφαιρούμε τη ζύμη από το φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180° C ενώ βγάζουμε το βάρος και αλείφουμε με ένα πινέλο με τον κρόκο αραιωμένο με νερό.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  •  Βγάζουμε τη τάρτα και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140° C.
  •  Όταν η τάρτα μας κρυώσει στρώνουμε το κατσικίσιο τυρί σπασμένο σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.
  •  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το θυμάρι.
  •  Βάζουμε τη τάρτα στον φούρνο και με προσοχή ενώ η τάρτα είναι ήδη μέσα ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας από πάνω με ένα δοσομετρικό δοχείο.
  •  Ψήνουμε για μία ώρα μέχρι η γέμιση να σφίξει και να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  •  Σβήνουμε και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Αξίζει να δείτε...

Το Σωστό Πρωινό

Για να το πετύχεις αυτό, έχε υπόψη σου τρεις κατηγορίες τροφών: 1. Ολικής αλέσεως υδατάνθρακες ...