Τετάρτη , Οκτώβριος 24 2018
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Συνταγές για το χριστουγεννιάτικο πρωινό

Συνταγές για το χριστουγεννιάτικο πρωινό

Γέμιση με γλυκό μίγμα κρέμας τυριού και κανέλα.


Υλικά:
2 φέτες απο μπόμπα brioche Lydia’s
Τυρί κρέμα 100γρ.
Γάλα εβαπορέ  αδιάλυτο 20γρ.
Ζάχαρη άχνη 30γρ.
Κανέλα 5γρ.
Βανίλια γλυκό του κουταλιού(υποβρύχιο) για την επικάλυψη,
Χρωματιστή κρυσταλική ζάχαρη ή πολύχρωμη τρούφα
Καραμέλες πολύχρωμες.

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το γάλα μέχρι να αφρατέψει.
Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη με την κανέλα και την προσθέτουμε στο μίγμα του τυριού .Ανακατεύουμε ελαφρά.
Αλείφουμε την μία φέτα με το μίγμα τυριού και κλείνουμε απο πάνω με την άλλη. Κόβουμε έναν κύκλο στο κέντρο με ένα κούπ πάτ διαμέτρου 5εκ.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την βανίλια μέχρι να φθάσει σε σημείο που μπορείτε να την αλείψετε.
Απλώνετε το γλυκό επάνω στην επιφάνεια του brioche, και στολίζετε τα στεφανάκια με την πολύχρωμη ζάχαρη και τις καραμέλες.

loading...
 Γέμιση πραλίνα φουντουκιού με κακάο και μπανάνα.

Υλικά:

Πραλίνα φουντουκιού 80 γρ.
Φρέσκες μπανάνες σε φετούλες.
Εκτέλεση:
Αλείφετε την μία φέτα brioche με την πραλίνα και τοποθετείτε τις φετούλες της μπανάνας επάνω. Κλείνετε με την άλλη φέτα.
Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται πιο πάνω.
Αξιοποιήστε ανάλογα και τα κεντρικά κομμάτια που προκύπτουν απ’ το κόψιμο της μπόμπας δημιουργώντας μικρές στολισμένες παστούλες.

Hot and ice Christmas με μικρά brioche

Υλικά:
Brioche βουτηρου 30γρ.
Βανίλια γλυκό του κουταλιού, για την επικάλυψη.
Σοκολάτα κουβερτούρα.
Ποικιλία από παγωτά σε διάφορες γεύσεις.
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα brioche στην μέση.
Αλείφουμε τα επάνω κομμάτια με το ζεστό γλυκό βανίλια (η διαδικασία περιγράφεται πιό πάνω) και διακοσμούμε με χρωματιστές καραμέλες,πολύχρωμη τρούφα και αστεράκια. Τοποθετείστε τα σε σκεύος με καπάκι ή τα καλύψτε τα με μεμβράνη.
Λίγο πριν σερβίρετε,ζεσταίνετε τις βάσεις από τα brioche.
Βάζετε απο μια μπάλα παγωτό πάνω στις ζεστές βάσεις του brioche, σκεπάζετε με τα στολισμένα κεφαλάκια και σερβίρετε αμέσως.

Αξίζει να δείτε...

Χριστουγεννιάτικη τούρτα

Συστατικά Για τα 2 παντεσπάνια 300 γρ. αλέυρι γ.ο.χ (150+150) 300 γρ. άχνη (150+150) 12 αυγά (6+6) …