Τετάρτη , Ιανουάριος 17 2018
Home / Δίαιτα / Συμβουλές για υγιεινό μαγείρεμα!

Συμβουλές για υγιεινό μαγείρεμα!

Για ζυμαρικά υγιεινά και διαιτητικά:

Αποφεύγουμε:

  • Το «κάψιμο» με βούτυρο ή πολύ λάδι.
  • Τις σάλτσες τυριών.
  • Τις σάλτσες με κρέμα γάλακτος ή ταχίνι.
  • Το λιπαρό κιμά μαζί με παχύ τυρί.
  • Τα αλλαντικά.
  • Τους ξηρούς καρπούς.
  • Την υπερβολική ποσότητα.

Προτιμάμε:

loading...
  • Ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Τα μαγειρεύουμε αλ τέντε σε μπόλικο νερό και τα καταναλώνουμε σκέτα ή, τους προσθέτουμε επιπλέον γεύση με λίγο τυρί χαμηλών λιπαρών (τριμμένο ή κρεμώδες), μια ελαφριά σάλτσα λαχανικών ή με 1-2 κουταλιές κέτσαπ.

Δοκιμάζουμε συνδυασμούς με:

  • Λαχανικά (κρεμμύδι, μανιτάρια, μπρόκολο, πιπεριές κ.ά.).
  • Όσπρια.
  • Ψαχνό κοτόπουλου.
  • Ψάρι (σολομό, τόνο κ.ά.).
  • Βρασμένα θαλασσινά (μύδια, χταπόδι, σουπιές κ.ά.).

Αξίζει να δείτε...

Κενές θερμίδες: τι είναι και ποιά τρόφιμα τις περιέχουν!

Οι τροφές με κενές θερμίδες, δε θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε (αν νομίζατε κάτι τέτοιο), ...