Παρασκευή , Μάιος 24 2019
Home / Μαγειρική / ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):

4 στήθη κοτόπουλου
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 1/3 φλυτζ. χοντροτριμμένο κασέρι
12 λεπτές φέτες παστουρμά, ψιλοκομμένο χωρίς το τσιμένι
Αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. λάδι
1 φλυτζ. λευκό κρασί

½ φλυτζ. ζωμό κότας
Χυμό από 1 λεμόνι
2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

loading...

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε το περιττό λίπος από τα στήθη. Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε ένα βαρύ τηγάνι και σοτάρουμε τα στήθη καλά, να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο για να κρυώσουν.
Ανακατεύουμε το μαϊντανό και τον παστουρμά με το κασέρι. Ανοίγουμε μια τσέπη στη χοντρή μεριά του κάθε στήθους. Γεμίζουμε με το μείγμα τυριού, πατώντας για να κλείσει καλά. Αλατίζουμε το κοτόπουλο.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε λαδωμένο ταψί. Περιχύνουμε με τα ζουμιά του τηγανιού, λίγο από το ζωμό, το λευκό κρασί, το λεμόνι, πιπέρι και την ντομάτα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο. Σε ένα καθαρό τηγάνι βάζουμε το ζουμί από το ταψί με το υπόλοιπο βούτυρο και το τσιγαρίζουμε μέχρι να σωθεί το περισσότερο ζουμί.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ζουμί από το τηγάνι.

Αξίζει να δείτε...

Χριστουγεννιάτικη τούρτα

Συστατικά Για τα 2 παντεσπάνια 300 γρ. αλέυρι γ.ο.χ (150+150) 300 γρ. άχνη (150+150) 12 αυγά (6+6) …