Τετάρτη , Νοεμβρίου 22 2017

Σπιτικά Κρουτόν

Συστατικά
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

loading...
6-12
Μερίδα/ες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120° C στον αέρα.
  • Κόβουμε με ένα οδοντωτό μαχαίρι, τις μισές φέτες ψωμιού σε μικρά κυβάκια και επαναλαμβάνουμε για τις υπόλοιπες.
  • Κόβουμε πολύ προσεκτικά, δεν πιέζουμε το ψωμί καθόλου για να μην χαλάσει το σχήμα του.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το σκόρδο, το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Με το που λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε τα κομματάκια ψωμιού και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα (δεν χρησιμοποιούμε κουτάλι για το ανακάτεμα για να μην τα λιώσουμε).
  • Με το που πάρουν ωραίο χρώμα, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και τα απλώνουμε καλά.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε το σκόρδο.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Άμα τα χρησιμοποιήσουμε καυτά θα πανιάσουν.

Αξίζει να δείτε...

Ντόνατς κανέλα πορτοκάλι, ψημένα στο φούρνο

Η υγιεινή version των ντόνατς. Τι θα χρειαστούμε: 150 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα κίτρινο για ζυμωτό ...